‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticole10 vinuri moldovenești, premiate cu aur și argint la cel mai mare concurs de...

10 vinuri moldovenești, premiate cu aur și argint la cel mai mare concurs de vinuri din Asia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vinul Moldovei continuă cucerirea continentului asiatic. După rezultatele spectaculoase obținute pe piața vinurilor de calitate din China, produsele autohtone promovate sub umbrela brandului național vinicol Vinul Moldovei au fost premiate cu aur și argint la cel mai mare concurs de vinuri din regiune – Asia Wine Trophy 2015.

Republica Moldova a participat în premieră la evenimentul desfășurat între 28-31 august 2015 în orașul Daejeon, Coreea de Sud. În cadrul concursului, produsele noastre au concurat cu un număr impresionant de vinuri – 3920 de probe, prezentate de 29 de state vinicole din întreaga lume.

În urma degustărilor și evaluărilor minuțioase, juriul internațional al concursului, format din 117 experți de talie mondială din 20 de țări, a apreciat cu calificative maxime calitatea vinurilor produse în Republica Moldova. În rezultat, brandul național Vinul Moldovei și-a completat palmaresul cu 10 distincții valoroase: 6 medalii de aur și 4 medalii de argint Asia Wine Trophy 2015.

FOTO: ONVV
FOTO: ONVV

Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului: „Datorită politicii de promovare a ONVV și investițiilor producătorilor autohtoni în calitatea și diversificarea produselor, Vinul Moldovei devine recunoscut pe toate continentele. În Asia exportăm deja milioane de litri de vin, care ajung preponderent în China, iar rezultatele acestui concurs reprezintă următorul pas hotărât în extinderea prezenței noastre pe piețele de desfacere strategice din regiune. Vom continua să mizăm pe calitate și standarde internaționale aplicate la toate etapele de producere, pentru ca Vinul Moldovei să ne reprezinte țara cu onoare la cele mai selecte evenimente specializate, dar și pe mesele consumatorilor din întreaga lume.”

Vinurile produse în Moldova care ne plasează în topul celor mai mari națiuni vinicole, conform rezultatelor concursului Asia Wine Trophy 2015, sunt, după cum urmează:

  1. Carpe Diem, Feteasca Regală 2014 – medalie de aur;
  2. Carpe Diem, Feteasca Neagră 2013 – medalie de aur;
  3. Vinaria DAC, Riesling 2014 – medalie de aur;
  4. Chi Vintage, Merlot 2013 – medalie de aur;
  5. Ilie Gogu Winery, Pastoral 2011 – medalie de aur;
  6. Equinox, Merlot 2011 – medalie de aur;
  7. Cricova, Crisecco – medalie de argint;
  8. Cricova, Prestige Rose 2014 – medalie de argint;
  9. Asconi, Riesling 2014 – medalie de argint;
  10. Bostavan, DOR Alb 2014 – medalie de argint.

 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›