‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAmbasada Germaniei a lansat concursul pentru finanţarea microproiectelor în anul 2015

Ambasada Germaniei a lansat concursul pentru finanţarea microproiectelor în anul 2015

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ambasada Republicii Federale Germania la Chişinău a lansat concursul pentru finanţarea microproiectelor în anul 2015. Acestea pot viza oferirea unei finanţări suplimentare pentru unele proiecte economice implementate autonom sau finanţarea proiectelor care promovează coabitarea socială, informează Moldpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Germaniei, beneficiari ai proiectului pot fi persoane private sau firme, iar suportul financiar constituie de regulă până la 13 mii de euro. Vor fi eligibile proiectele care vin să îmbunătăţească condiţiile de trai ale populaţiei, cele pentru implementarea cărora autorul nu are suficiente resurse financiare şi cele care conţin un factor economic, de exemplu vânzarea mărfurilor produse de solicitant, reducerea costurilor curente, promovarea formării profesionale.

Proiectele trebuie să întrunească următoarele condiţii:

  1. Proiectul conţine un factor economic, de ex. vânzarea mărfurilor produse de solicitant, reducerea costurilor curente sau promovarea formării profesionale. Prin aceasta proiectul dumneavoastră poate avea o auto-finanţare durabilă.
  2. Proiectul dumneavoastră vine să îmbunătăţească pe termen lung condiţiile de trai ale populaţiei băştinaşe.
  3. Nu puteţi finanţa proiectul integral din contul propriu. (Totuşi aportul propriu sporeşte posibilităţile unei finanţări). Proiectul nu este doar o măsură educativă, ci are şi componenta achiziţionarea echipamentului.
  4. Susţinerea financiară este unică şi nu duce la obligaţii repetate din partea Republicii Federale Germania.
  5. Instituţia care realizează proiectul este o instituţie de interes comun (de ex. un ONG, o şcoală). Beneficiari ai proiectului pot fi persoane private sau firme.
  6. De regulă suportul financiar constituie până la 13.000 euro. În cazuri excepţionale (de ex. un aport în proporţii deosebit de mari în folosul public sau în dezvoltarea economică) sunt posibile şi finanţări mai mari.

Ambasada primeşte dosarele de solicitare a unei finanţări începând cu 10 noiembrie 2014 până la 15 ianuarie 2015. Dosarele pot fi depuse personal, prin poştă, sau prin email. Formularul de cerere şi datele de contact ale ambasadei le găsiţi accesând: www.chisinau.diplo.de/microproiecte

Nu este posibilă susţinerea subvențiilor pentru cheltuielile curente, cum ar fi achitarea salariilor sau acordare de credit.

Ambasada Germaniei susţine implementarea microproiectelor începând cu anul 2004. Acestea completează cooperarea germană pentru dezvoltare cu Republica Moldova în cadrul proiectelor majore bilaterale.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›