- pub -
Bayer

Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) a realizat un nou set de instruiri teoretice și practice pentru pregătirea angajaților Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI). Acestea fac parte din programul de instruire, lansat la începutul sezonului de irigare al acestui an. Astfel, directorii și operatorii celor 10 AUAI au fost implicați în procesul de pregătire a stațiilor de pompare și a rețelelor aferente sistemelor de irigare pentru sezonul rece al anului. Seria de instruiri, oferită de FDD Moldova, are ca și obiectiv creșterea capacităților angajaților asociației de a administra și exploata în complex sistemele centralizate de irigare (SCI) reabilitate în cadrul Programului Compact finanțat de Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului.

La începutul sezonului de irigare, în cadrul primului seminar de instruire operatorii și directorii AUAI au beneficiat de consultări asupra funcționalității și procedurilor de exploatare a echipamentelor aflate în cadrul stațiilor de irigare în sezonul de irigare.  În actualul modul cei peste 70 de angajați ai asociațiilor au primit cunoștințele cu privire la măsurile tehnice de securitate în instalațiile electrice, măsurile de securitate la întreținerea stațiilor de pompare, acțiunile întreprinse la golirea echipamentelor, rețelelor și conductelor din stațiile de pompare și alte informații despre acțiunile necesare pentru pregătirea de iarnă a sistemelor de irigare (protecția la îngheț, protecția la condens, evitarea deteriorării hidranților, etc)..

Astfel FDD Moldova, luînd în calcul complexitatea echipamentelor de irigare, în cadrul a mai multor ateliere de lucru oferă instruiri teoretice și practice asupra utilizării corecte a sistemelor, cît și asupra modului în care trebuie executate lucrările de întreținere a utilajului și infrastructurii sistemelor de irigare înaintea, în timpul și după finalizarea sezonului de irigare. Programul de suport consultativ oferit AUAI are incluse 4 module, fiecare avînd specificul său. Programul se va încheia în februarie 2017, cel din urmă modul fiind axat pe instrucțiuni cu privire la pregătirea SCI pentru un nou sezon de irigare.

- pub -
Elitagrotehnologie

Reamintim că programul de instruire vine să asigure sustenabilitatea AUAI și să garanteze durabilitatea investițiilor guvernului american în tranziția la agricultura performantă a R.M. Prin aceste ateliere de lucru FDD Moldova depune efortul său, pentru ca AUAI să funcționeze eficient și să mențină sisteme centralizate de irigare reabilitate în cadrul Programului Compact, oferindu-le suport în conformitate cu Planul de închidere al Programului Compact și Planul de lucru al FDD Moldova pentru perioada 2016 – 2017.

- pub -
Comsales

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here