‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCum accesăm piețele din UE? Seminare de instruirese vor desfășura în luna mai în...

Cum accesăm piețele din UE? Seminare de instruirese vor desfășura în luna mai în 9 localități din țară

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Operatorii economici din industria textilă și cea de procesare a produselor agricole sunt invitați la seminarele de instruire cu privire la certificarea internațională și managementul calității în contextul implementării Acordului de Liber Schimb și Cuprinzător.

Seminarele sunt organizate de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Businessului European din Moldova (EBA) în cadrul proiectului ,,DCFTA. Informarea și Consolidarea capacităților agenților economici”.

Cursurile se vor desfășura în perioada 13 – 28 mai a.c. în 9 localități din țară: Hîncești (13 mai), Edineț (15 mai), Orhei (19 mai), UTA Găgăuzia (20 mai), Soroca (21 mai), Cahul (22 mai), Bălți (26 mai), Ungheni (27 mai), Râbnița (28 mai). Graficul seminarelor și modalitățile de înscriere le puteți găsi aici: http://chamber.md/ro/dcfta.

În cadrul instruirii, facilitatorii împreună cu agenții economici din industria textilă și cea de procesare vor identifica procedurile de implementare a sistemelor de management, beneficiile și contribuția acestora în vederea dezvoltării cometitivității producătorilor autohtoni și intensificarea schimburilor comerciale şi investiţionale între Republica Moldova şi UE.

Pe parcursul seminarelor vor fi analizate domeniile de aplicare, beneficiile și avantajele mai multor tipuri de sisteme de management, precum sistemul de management al securității alimentelor, sistemul de management al mediului, sistemul de management al securității informaționale și al eficienței energetice.

În cea de a doua parte a seminarului, reprezentanții secorului real vor putea afla care sunt rezultatele armonizării legislației naționale cu privire la certificarea produselor alimentare conform standardelor internaționale.

‹ adv ›

Totodată, vor fi puse în discuție schemele de certificare a produselor agricole și analizate mai multe tipuri de cetificări precum: certificarea produselor agroalimentare ecologice, a produselor cu indicație geografică protejată (IGP), a produselor de origine protejată, certificări în agricultură – Standardul Global G.A.P, securitatea maşinilor, cerinţe referitoare la igiena şi proiectarea maşinilor.

Seminarele au drept scop informarea agenților economici din domeniul industriei textile și cea de procesare cu privire la cerințele de implementare a Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, urmărind sporirea capacităților de export a operatorilor economici din țară.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›