‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCum o universitate din Australia poate schimba agricultura

Cum o universitate din Australia poate schimba agricultura

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Australienii utilizează foarte activ roboții în lucrările agricole în câmp, scrie aggeek.net. În ultimul timp Australia a devenit una dintre cele mai inovative țări în sfera agroroboticii.

Centru australian al lucrărilor agricole pe lângă Universitte din Sidney este unul dintre cele vestite centre științifice din acest domeniu. Președintele centrului, Salah Succari, a elaborat o serie de roboți menirea cărora constă în ușurarea muncii fermierilor.

Interesul australienilor în privința roboților nu este unul întâmpltor, și asta deoarece în agricultură din Australa activează mulți pensionari sau cei pentru care agricultura este o afacere de familie. Atfel, funcția roboților constă în ușurarea muncii pentru pensionari, dar și ca să-i atragă pe tineri în acest domeniu.

Mai jos am selectat cele mai interesante inovații din cadrul Universitații din Sidney.

RIIPA – robotul care poate estima recolta

Robotul RIIPA funcționează cu ajutorul bateriilor solare, care pot lucra circa 21 de ore în câmp. Funcția principală a robotului constă în lupta cu buruiene. Atunci când robotul găsește buruieni, acesta elimină o doză de herbicide în locul în care a identificat buruiene. De asemenea, RIIPA poate introduce în sol îngrășăminte și să caute în câmp obiecte străine cum ar pietre, metal, sticlă.

Mantis и Shrimp — sunt roboții care verifică starea culturilor

Mantis и Shrimp — sunt doi roboți identici, funcția cărora constă în verificarea stării de coacere a culturilor și identificarea momentului când culturile sunt gata pentru a fi culese.

‹ adv ›

Totodată, aceștia pot să analizeze dacă plantele au suficientă hrană și apă. Roboții fac analize cu ajutorul unui radar, lidar și termocameră. Ulterior, roboții transmit datele culese fermierul prin WI-FI.

Sistemul de încărcare a dronelor

Daniel Wilson colaborator științific al universității din Sidney a elaborat un aparat cu ajutorul cărora dronele pot fi încărcate în aer. Sistema este compusă din 3 elemente: drona-lider, doc-stație și drona-succesor.

Drona-lider este conectată de un aparat, care alimentează, la rândul său, drona principala. Cea de a doua dronă urmează drona-lider și încărcătorul cu ajutorul sensorilor de mișcare. Ulterior aceasta alege momentul potrivit de conectare pentru a fi alimentată drona-lider de acumulator. Fiecare dronă este dotată cu aplicațiile GPS.

‹ adv ›

Autorul proiectul vreă să prefecționeze aparatul, astfel ca ultimul să devină mai rezistent la vânt.

J3 Cub – aparatul care elaboreză hărți tehnologice

De asemenea, cercetătorii australieni au făcut un aaparat de zbor din avionul Piper J-3 pentru a face fotografii aeriene. Cu ajutorul sensorilor și camerelor de luat vedere avionul fără pilot îl ajută pe fermier să identifice locurile unde apar buruiene în câmp și să analizeze relieful locului. Potrivit cercetătorilor, calitatea acestor fotografii este mai bună decât cea făcută de sateliți.

Potrivit lui Succari, în anul 2050 datorită roboților noi vom avea ferme autonome sau semiautonome în care mașinele vor putea deservi câmpurile tot anul. Mai mult, pe viitor omul practic poate și să nu participe în procesul de producere a hranei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›