‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriEnergia eoliană a asigurat peste 40% din necesarul de electricitate al Danemarcei, în 2017

Energia eoliană a asigurat peste 40% din necesarul de electricitate al Danemarcei, în 2017

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producţia de energie eoliană a Danemarcei a atins un nou record în 2017, asigurând 43,4% din necesarul de electricitate al acestei ţări scandinave, peste precedentul record de 42% stabilit în 2015 şi dublu faţă de 19,3% în 2008, a anunţat joi Ministerul danez al Energiei, transmite AFP.

„Am arătat încă odată întregii lumi că Danemarca are cel mai bun sistem energetic din lume. Am reuşit să gestionăm mari cantităţi de energie eoliană şi alte surse verzi de energie, menţinând în acelaşi timp o securitate ridicată a aprovizionării”, a declarat ministrul danez al Energiei şi Mediului, Christian Lilleholt, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, Guvernul de la Copenhaga vrea ca în 2030 energiile regenerabile să acopere cel puţin 50% din necesarul de electricitate al Danemarcei.

Ţara scandinavă, care completează producţia internă de energia eoliană cu importurile de energie hidroelectrică din Norvegia, energie nucleară din Suedia şi energie fotovoltaică din Germania, intenţionează în prezent să investească în stocarea energiei pentru a-şi întări independenţa şi securitatea aprovizionării, care depinde de condiţiile meteo.

Mult timp dependentă de importurile de energie, Danemarca a început să renunţe la termocentralele pe bază de cărbune şi să investească masiv în energia eoliană la sfârşitul anilor 1970 astfel că, la finele anilor 1990, devenise exportator net de energie.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›