‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
3.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermieri de pe ambele maluri ale râului Nistru participă la Expoziția Internațională „PRODEXPO -...

Fermieri de pe ambele maluri ale râului Nistru participă la Expoziția Internațională „PRODEXPO – 2016”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agricultorii din dreapta și stânga râului Nistru își promovează produsele la un stand comun în cadrul Expoziției Internaționale „PRDOEXPO – 2016”, care se desfășoară în perioada 8 – 11 noiembrie la Minsk, Belarus. Participarea comună la expoziție are loc în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

În total, la expoziție participă șapte companii membre ale asociațiilor „Moldova Fruct”, dreapta Nistrului, şi „Днестровский Фрукт”, din stânga Nistrului. Fermierii au așteptări mari de la expoziție: să-și promoveze marfa și să încheie noi contracte de colaborare.

„Sper că voi obţine cât mai multe oferte de colaborare pentru a vinde produsele pe piața din Belarus. Toți avem așteptări mari de la această expoziție, deoarece avem nevoie de noi parteneri și noi piețe de desfacere”, spune Oleg Alexandrov, reprezentant al unei companii agricole din dreapta Nistrului.

„Producem și exportăm fructe în stare proaspătă. La această expoziție ne promovăm și intenționăm să ajungem la acorduri de livrare cu potențiali cumpărători. La fel, aș dori să preiau experiența producătorilor de peste hotare, în special tehnologia lor de păstrare a fructelor în stare proaspătă”, afirmă Aurelia Prisacari, angajata unei companii din stânga Nistrului.

La standul comun, producătorii au expus fructe proaspete și uscate.

Agricultorii de pe ambele maluri ale râului Nistru fac schimb de experiență și își promovează produsele pe piețe externe în cadrul platformei comune de cooperare „Fructe de pe malurile Nistrului”. Platforma a fost creată de Asociația „Moldova Fruct” din Chișinău şi „Днестровский Фрукт” din Tiraspol și contribuie la sporirea colaborării între mediul de afaceri de pe cele două maluri.

Programul european de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru implică reprezentanții mediului de afaceri, ai autorităților locale și societății civile în proiecte comune de dezvoltare a businessului și îmbunătățire a infrastructurii sociale. Programul a fost lansat în anul 2009, este finanțat de Uniunea Europeană și pus în aplicare de PNUD Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›