‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaFolia agril - o metodă practică de protecție a căpșunului împotriva înghețului florilor

Folia agril – o metodă practică de protecție a căpșunului împotriva înghețului florilor

‹ adv ›
‹ adv ›

Primăvara în timpul înfloririi căpșunului înghețurile târzii de -1 sau -2 grade Celsius pot duce la distrugerea de 50-80 % a viitoarei recolte, scrie pepinierelehida.ro.

Cea mai practică metoda de protecție a căpșunului împotriva înghețului florilor este folia microporoasa Agril.

Aceasta poate proteja florile de îngheț în funcție de grosime și clima până la – 3 grade Celsius.

Folia se poate așeza pe teren în funcție de zona începând cu 15-20 februarie în zonele sudice și vest a României până la mijlocul lunii aprilie sau mai târziu în zonele mai reci ale țării. În zonele colinare și montane folia se așează de la începutul lunii martie.

Este foarte important ca în perioada înfloririi folia sa fie înlăturată de la 3-4 ore în jurul amiezii până la 6-8 ore când deja temperaturile în timpul zilei depășesc 15 grade Celsius. Scopul înlăturării foliei este de a asigura o bună polenizare a florilor iar mai târziu pentru ca plantele sa nu aibă arsuri pe frunze datorită incidenței solare și creșterii temperaturii.

Avantajul foliei este că e foarte ușoară si flexibilă, ușor de manipulat și permeabilă pentru apă, astfel ca apa din precipitații ajunge la rădăcina plantelor.

‹ adv ›

Folia microporoasă Agril se folosește pentru protecția culturilor timpurii împotriva înghețului și pentru a obține producții mai mari și mai timpurii la unele specii.

Este foarte des utilizată primăvara devreme la căpșuni pentru a grăbi pornirea in vegetație și a obține producții mai timpurii cu 7-10 zile și mai ales pentru a proteja florile de înghețurile târzii de primăvară care pot compromite recolta.

Folia poate fi așezată si pe tunele cu arcade înalte de 50-80 cm caz în care folia nu mai trebuie înlăturată în timpul înfloririi și astfel poate aduce un spor de timpurietate de încă 3-5 zile sau chiar o săptămână față de folia așezată la sol.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii