FOTO: agrointel.ro
- pub -
Elitagrotehnologie

Pentru producătorii de fructe și legume, investiția într-o cameră frigorifică este esențială pentru depozitarea producției abia recoltate din câmp sau din seră. Nu întotdeauna însă dispun de resurse financiare pentru a face o investiție în construcția unui frigider. Atunci care e ieșirea din situație?!

Întrebarea aceasta și-a pus-o și un producător din România. Soluția pe care a găsit-o ulterior este mai mult decât ingenioasă. A hotărât să-și facă propria cameră frigorifică din materiale reciclate, economisind în acest fel bani.

Pentru a păstra legumele într-un loc răcoros, producătorul a folosit o caroserie de camion, pe care a reparat-o și a igienizat-o în conformitate cu cerințele din domeniul alimentar.

FOTO: agrointel.ro
FOTO: agrointel.ro

”Pentru a se menține proaspete și gustoase, produsele noastre trebuie păstrate fiecare la temperatura potrivită. Unele la 14-16 grade, altele la 2-4 grade. Cu grijă pentru mediu în centrul preocupărilor, ne-am confecționat propria cameră frigorifică. Am reciclat doua uși de termopan, am termoizolat interiorul și am montat aparatele de răcire. Apoi am izolat și pe exterior, cu simț de răspundere, cu baloți de paie. Consumul de electricitate acum este la mai puțin de jumătate decât era înainte de a folosi paiele”, explică fermierul, citat de site-ul agrointel.ro.

FOTO: agrointel.ro
FOTO: agrointel.ro
- pub -
Adama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here