vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. Syngenta a prezentat fermierilor din diferite zone ale ţării oferta la culturile de...

FOTO. Syngenta a prezentat fermierilor din diferite zone ale ţării oferta la culturile de câmp pentru 2017

Recomandate

Syngenta își continuă și în acest an tradiția organizării întâlnirilor în sală (Indoor Meetings) în diferite regiuni ale ţării. La evenimentele respective au venit 300 de fermieri interesați să afle mai multe informații despre noutățile și produsele Syngenta – genetică și protecția plantelor la culturile de câmp, oferite pentru anul agricol 2017. În cadrul celor 6 evenimente organizate în țară – Chişinău, Bălţi, Soroca, Cahul, Comrat şi Transnistria, participanții s-au putut întâlni cu specialiștii companiei.

Syngenta rămâne lider pe piața hibrizilor de floarea soarelui, unde 31% din suprafața Europei este cultivată cu hibrizi marca Syngenta. Compania Syngenta vine și în anul 2017 cu doi hibrizi noi de floarea soarelui în Moldova – SY Diamantis, hibrid Clearfield® recomandat pentru a fi cultivat în toate zonele țării, ideal pentru culturile intensive, cu o stabilitate bună în producție și cu toleranță foarte bună la secetă, şi SY Academi CLP, hibrid Clearfield®Plus cu o toleranţă înaltă la secetă, rezistenţă bună la condiţiile de stres, cu performanţă foarte înaltă, randament stabil şi conţinut ridicat de ulei.

Seminarul Syngenta organizat la Bălți

Au fost împărtăşite rezultatele îmbucurătoare obţinute cu hbrizii intraţi în portofoliul companiei în anul 2016: Sumiko şi Subaro, adaptaţi tehnologiei Express®, SY Neostar CLP şi SY Bacardi CLP, adaptaţi tehnologiei Clearfield®Plus şi high oleicul Talento.

Pentru maximizarea producţiei de floarea soarelui Syngenta recomandă aplicarea erbicidelor preemergente Dual Gold sau Gardo Gold urmată de aplicarea în postemergenţă a erbicidului Listego (în funcţie de tehnologia aleasă).

La cultura de porumb, compania Syngenta vine în întâmpinarea fermierilor și clienților cu doi hibrizi noi – SY Ulises, un hibrid mijlociu ce oferă producţii excepţionale în condiţii de tehnologie medie şi intensivă, cu o toleranţă foarte bună la diferenţele de temperatură din primăvară, ceea ce îl recomandă pentru semănatul timpuriu, recomandat pentru toate zonele de cultură a porumbului în Moldova, şi SY Iridium, hibrid de generaţie nouă, cu însuşiri genetice net superioare pentru grupa sa de maturitate (FAO 380), ce îi conferă productivitate şi stabilitate în condiţii de secetă şi arşiţă.

Seminarul Syngenta organizat la Chișinău

Combaterea cât mai timpurie a buruienilor este esenţială in exprimarea potenţialului genetic de producție, de aceea erbicidele Elumis şi Lumax sunt recomandările companiei pentru a înlătura concurenţa din partea buruienilor în fazele timpurii de dezvoltare ale porumbului.

Produsele consacrate Syngenta la culturile de cereale păioase, sfeclă de zahăr şi rapiţă au făcut deasemenea subiectul discuțiilor în cadrul evenimentelor, fermierii având posibilitatea de a adresa întrebări specialiștilor Syngenta, dar și de a-și împărtăși experiența avută cu produsele companiei.

Seminarul Syngenta organizat la Cahul și Soroca

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale