‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul a aprobat Regulamentul de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2016

Guvernul a aprobat Regulamentul de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2016

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul a aprobat Regulamentul privind subvenționarea agricultorilor pentru anul curent, în cadrul ședinței de miercuri, 20 iulie. În acest an, bugetul subvențiilor este de 900 mil. lei, inclusiv 387,6 mil.lei din contul Programului ENPARD Moldova (Suport pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală).

Domeniile de sprijin financiar au fost revizuite integral și racordate la prioritățile  politicilor promovate de stat. Totodată, măsurile de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2016 au fost adaptate necesităților sectorului în rezultatul consultării cu instituțiile de resort și societatea civilă. Documentul conține măsuri noi de subvenționare care vizează susținerea promovării şi dezvoltării agriculturii ecologice, precum și serviciile de consultanță și formare pentru producătorii agricoli. De asemenea, producătorii agricoli care întrunesc condițiile tânărului fermier și/sau femeie-fermier sunt eligibili de a beneficia suplimentar de 15% din valoarea subvenției calculate.

”Regulamentul cuprinde un șir de îmbunătățiri ale măsurilor de sprijin deja existente dar și măsuri noi. În acest an se propun îmbunătățiri de ordin procedural, precum și instituirea Consiliului de Supraveghere al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, din care vor face parte reprezentanții societății civile și mediului de afaceri”, a menționat în cadrul ședinței de Guvern ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama.

Astfel, prevederile din Regulamentul de subvenționare pentru 2016 vor contribui la optimizarea actelor obligatorii şi celor suplimentare depuse pentru primirea sprijinului financiar. Se vor perfecționa procedurile de recepționare, examinare, autorizare şi control asupra eficienței utilizării mijloacelor bugetare, dar și se va asigura utilizarea echilibrată a fondului de subvenționare, în corelare deplină cu prioritățile de dezvoltare ale statului în sectorul agroalimentar.

Recepționarea dosarelor spre subvenționare va demara după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârea Guvernului cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2016.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›