FOTO: wirtschaft-regional.de
- pub -
Bayer

Compania Tamarack Biotics din California a fabricat un lapte crud, care nu este periculos pentru sănătate, păstrează microelementele și bacteriile benefice care sunt distruse de obicei prin pasteurizare, scrie aggek.net.

În lumea științifică există dovezi că laptele nepasteurizat sau crud are mai multe beneficii pentru sănătate, însă există și dezavantaje pentru că în așa mod se păstrează bacterii periculoase, cum ar fi E. coli, salmonela și listerioză. Din cauza aceasta până în prezent noi folosim o metodă inventată încă în 1862 de Louis Pasteur, care, practic, nu s-a schimbat până în zilele noastre.

Potrivit fondatorului companiei Tamarack Biotics, Bob Comstock, laptele crud este un „lichid minunat”, deoarece ajută la prevenirea astmului, eczemei, alergiei, infecțiilor respiratorii la copii, îmbunătățește sistemul imunitar al persoanelor în etate și ajută mușchii să se recupereze după exerciții fizice.

- pub -
Elitagrotehnologie

Noua metodă de la Tamarack Biotics reprezintă un proces care se desfășoară în două etape: utilizarea sursei de lumină cu razele ultraviolet, după care se face uscare lentă. Laptele se rotește mecanic în jurul lămpii cu razele ultraviolet, care pot să ucidă bacterii dăunătoare la temperatura de 4 grade Celsius. Uscare lentă permite ca proteinele și bacteriile benefice să nu fie distruse.

Astfel se păstrează 71% de proteine în laptele crud, datorită acestui proces. Totodată în laptele pasteurizat se conțin doar 8% de astfel de proteine. Întreprinderea a obținut recent statutul de siguranță GRAS (Generally Recognized As Safe) sau „în general recunoscute ca sigure” ceea ce îi permite să înceapă vânzarea produsului sub numele de TruActive în Statele Unite.

Compania se concentrează pe trei segmente: alimentație pentru sportivi, îmbunătățirea vaccinului pentru persoanele în etate, precum și prevenirea alergiilor și a astmului. Potrivit lui Comstock, în prezent se fac cercetări clinice cu utilizarea TrueActive, care ar trebui să demonstreze beneficiile medicale ale laptelui crud pentru copii și persoanele în vârstă.

Deschiderea sezonului de vânzare a laptelui crud TruActive pentru alimentația sportivelor este planificată pentru luna septembrie a acestui an – vor fi prafuri, care se adaugă în cocktailuri dimineața și după exerciții fizice.

- pub -
Comsales

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here