FOTO: 123RF
ICL - IMEX

Un fermier de stridii din Canada, pe nume Bren Smith, a realizat că schimbarea climatică afectează abilitatea noastră să folosim mările, astfel a venit cu o metodă care ajută mediul şi în acelaşi timp creşte productivitatea.

Tehnica sa de ferme subacvatice ocupă mai puţin spaţiu decât o fermă normală şi este impresionant de productivă, relatează Curiosity.

În prezent, Smith este difrector executiv la GreenWave. A văzut cruda realitate a pescuitului în exces şi a schimbărilor climatice şi a decis să vină cu o soluţie să le rezolve pe amândouă.

Dekalb

Astăzi îşi descrie ferma de 40 de hectare ca „o grădină verticală subacvatică cu ancore împotriva uraganelor pe margini conectate cu frânghii orizontale de-a lungul suprafeţei”. Algele cresc vertical, se poate extrage sare, se pot creşte midii, iar sub grădină există cuşti pentru prinderea stridiilor. Sub ele sunt îngropate scoici (imaginea de mai jos).

FOTO: Stephanie Stroud/Curiosity

Este o ofertă foarte diversă cuprinsă într-o singură fermă, de asemenea, siguranţele împotriva uraganelor provin din experienţa uraganelor Irene şi Sandy din anii 2011, respectiv 2012 de pe Coasta de Est, care au distrus atunci fermele de stridii ale lui Smith.

Fermierul a adăugat că pe fiecare 20 de hectare se produc 30 de tone de alge, 250.000 de stridii, midii şi scoici în fiecare an. Cu timpul, doreşte să expună oamenii la o proporţie mai mare a plantelor din ocean, creând noi reţete pe baza acestora. Smith precizează că „prin consumarea hranei pe care o mănâncă peştii obţinem aceleaşi beneficii şi în acelaşi timp păstrăm fauna de peşti. Aşadar, este timpul să mâncăm ca peştii”.

Avgust

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here