- pub -

Compania „WeTrade” este unul dintre principalii operatori de pe piaţa de seminţe și produse de uz fitosanitar din Republica Moldova. Pe lângă faptul că oferă fermierilor seminţe de calitate, compania oferă pe întreg parcursul anului agricol clienţilor săi suportul informaţional privind tehnologiile avansate de îngrijire şi protecţie a culturilor agricole. În tehnologiile propuse de „WeTrade” de cele mai multe ori se regăsesc produsele „Adama”.

În acest an pe un lot experimental al întreprinderii agricole SRL „Agro-Papuros” din satul Marăndeni, raionul Făleşti, a fost cultivată sfeclă de zahăr cu hibrizi procuraţi de la „WeTrade”, iar în tehnologiile pentru protecţia şi îngrijirea culturii au fost utilizate produsele „Adama”.

Iurie Vasilache, director comercial al Companiei „WeTrade”: „Pe acest lot experimental avem doi hibrizi de sfeclă de zahăr de la două companii cu renume mondial, una din Germania şi alta din Belgia. Sunt nişte hibrizi excelenţi, iar odată cu utilizarea produselor „Adama”, vedem că roada va depăşi aşteptările. Vedem aici o plantaţie extraordinară, iar în august vom mai veni aici să vedem cum se comportă plantele la secetă. Colaborăm de mulţi ani cu „Adama”, care prezintă o platformă mai rar întâlnită în țara noastră. Noi suntem primii distribuitori ai produselor „Adama” în Republica Moldova. Au nişte produse foarte bune, bravo lor şi îi felicităm că pot prezenta astfel de produse pe piaţă care le permit agricultorilor să aibă rezultate foarte bune. Ceea ce dorim din suflet este stabilizarea preţurilor, care cresc de la un an la altul, iar aceasta îi determină pe unii fermieri să renuţe la produsele de calitate şi la tehnologiile avansate, fapt care se răsfrânge negativ asupra roadei, dar şi a profitului companiilor noastre”.

- pub -

O părere similară o are şi Vasile Rotaru, manager pentru vânzări în cadrul „WeTrade”.

„Noi elaborăm tehnologii în agricultură cu utilizarea produselor „Adama”. Pe această plantaţie au fost folosite produsele Goltix şi Agil, fiind implementată o schemă reuşită pentru protecţia plantelor. Vedem că pe această plantaţie, care nu s-a prăşit niciodată, lipsesc buruienile. Frunzele plantelor sunt de un verde închis, plantele nu sunt stresate. Este un lan frumos şi curat. După aplicarea pesticidelor, sfecla de zahăr are nevoie de 10 zile ca să-şi revină din stres. Erbicidele urmează să fie aplicate de cinci ori pe an, deci cultura sfeclei de zahăr pierde 50 de zile într-un an în dezvoltarea sa. Cu produsele „Adama” lucrurile stau altfel.

„WeTrade” este distribuitor oficial al renumitelor companii „Sesvanderhave” din Belgia şi „Ştrube Dichman”, din Germania. Compania conlucrează cu aproximativ 50 de gospodării care se ocupă cu creșterea sfeclei de zahăr, din raioanele Drochia, Făleşti, Florești, Ungheni, Nisporeni şi Glodeni. De asemenea, WeTrade are în teritoriu 6 manageri tehnologi specializaţi în creșterea sfeclei de zahăr.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here