‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLazăr: Stabilitatea cursului de schimb este importantă pentru exportatori, ca şi pentru toţi producătorii

Lazăr: Stabilitatea cursului de schimb este importantă pentru exportatori, ca şi pentru toţi producătorii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Stabilitatea cursului de schimb este importantă pentru exportatori,ca şi pentru toți producătorii, care nu este de acord cu afirmaţiile că deprecierea leului ar fi în avantajul exportatorilor, a declarat Valeriu Lazăr, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie, citat de IPN.

„Nu se poate de afirmat că deprecierea leului este în avantajul companiilor moldovenești exportatoare. Acestea, în majoritate, importă materii prime, diverse accesorii pentru producția lor şi această componentă de import se reflectă în structura costurilor”, a menționat într-o conferință de presă președintele CCI Valeriu Lazăr.

În opinia sa, pentru companiile exportatoare, ca, de altfel, pentru toți producători ceea ce contează este stabilitatea, inclusiv a cursului valutar, deoarece toți își doresc o previzibilitate în afaceri.

Valeriu Lazăr spune că remediul cel mai bun pentru perioada actuală de instabilitate a cursului ar fi majorarea şi diversificarea exporturilor, ca agenții economici să dispună de mai multe încasări de valută pentru a diminua riscurile.

„De aceea, în cadrul evenimentului principal al anului antreprenorial – expoziția națională „Fabricat în Moldova” – ne-am propus ca prin programul de afaceri al acesteia, să ajutăm companiile din Republica Moldova să se racordeze la standardele europene de calitate a producției, să aibă mărci cât mai bune și strategii moderne de marketing. Sunt premise care le-ar permite majorarea exporturilor. Va fi, de fapt, și o contribuție a economiei la stabilizarea cursului de schimb”, a precizat Lazăr.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›