‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 26 martie, 2024
8.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriO femeie administrează moara unde se macină cea mai buna făină din nordul țării....

O femeie administrează moara unde se macină cea mai buna făină din nordul țării. Vezi cum îşi atrage clienţii

‹ adv ›
‹ adv ›

Faptul că anul acesta a fost unul bun spre foarte bun pentru crescătorii de cereale este incontestabil. Munca ţăranului a fost răsplătită cu vârf şi îndesat, dar… la noi ca la nimeni — succesul merge întotdeauna la braţ cu o sumedenie de probleme, una mai dihai decât alta.

Să zicem, acum avem hambarele pline cu grâu de bună calitate, dar producătorul nu este satisfăcut de preţul de realizare al grâului. Cel puţin eu nu ţin minte ca vreodată să fie împăcată, vorba ceea, capra cu varza, adică aproape că nu există cazuri când producătorul nu are pretenţii la cumpărător şi invers. Întotdeauna este loc de mai bine, întotdeauna cineva se consideră nedreptăţit. Sau, multă lume este frământată de întrebarea: „Unde, la care moară se macină cea mai bună făină?”.

Şi dacă în relaţia producător-cumpărător mai este mult până departe, doamna Valentina Purice, director executiv la Întreprinderea Mixtă „Magdt-Vest” SRL, afirmă că cea mai bună făină se macină la moara pe care o conduce.

„A fost un an foarte benefic pentru producătorii de grâne şi ar fi păcat ca recolta strânsă cu atâta trudă să nu fie valorificată la justa valoare. Nu arunc cu pietre, Doamne fereşte, în concurenţii noştri, dar vreau să afirm că întreprinderea noastră este una din puţinele care, înainte de prelucrare, supune grâul unui proces de spălare. Acest lucru îmi permite să spun cu toată fermitatea că făina noastră este de cea mai înaltă calitate şi ecologic curată. Or, se cunoaşte faptul că grâul, până la recoltare, este tratat cu mai multe substanţe biologice şi chimice, care permit să obţinem o roadă mai bogată şi numai spălarea lui permite să afirmăm că produsul final, făina, nu conţine nici un fel de substanţe străine. Defel întâmplător se zice că făina noastră, în totalitatea ei, este făcută din grâul din care este pregătită coliva. Ce comparaţie mai bună ar putea exista?”, afirmă dna Valentina Purice.

Pe de altă parte, Serghei Negoiţă, tehnolog şef spune că „capacitatea morii este de 40 de tone de cereale în 24 de ore, iar aceasta ne permite să deservim producătorii agricoli din raion, dar şi ţăranii din alte raioane. De altfel, noi deja colaborăm cu producătorii agricoli din satele Zăluceni şi Lunga, raionul Floreşti. Din raionul nostru avem relaţii foarte bune cu ţăranii din satele Căinarii Vechi, Schineni, Bădiceni, Baxani… Întreprinderea dispune de utilaj performant şi de un colectiv unit de 20 de muncitori, fapt care ne permite să muncim operativ şi calitativ. În 15-20 de minute clientul nostru este deservit la cel mai înalt nivel”.

Un articol de Dan Aolei

‹ adv ›

Sursa: Observatorul

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii