FOTO: agriculture.by
- pub -
Elitagrotehnologie

O întreprindere din satul Tomai, raionul Ceadîr-Lunga, a semnat recent un acord de cooperare cu Uzina de tractoare din Bobruisk (Belarus). Acesta îi va permite agentului economic din UTA Gagauz-Yeri să asambleze anual cîte 45 de tractoare din piesele livrate de partenerul din Belarus, informează Moldpres.

În conformitate cu contractul, începînd din anul 2017, uzina de la Bobruisk va livra întreprinderii din Ceadîr-Lunga piese pentru 45 de tractoare.

Relaţiile de colaborare cu uzina belarusă au fost stabilite în cadrul forumului investiţional desfăşurat în autonomia găgăuză în anul 2015. De atunci la întreprinderea din Tomai au fost asamblate 25 de tractoare.

- pub -
Comsales

Înţelegerea dintre cele două întreprinderi a fost apreciată şi de premierul Belarus, Andrei Kobeakov, care a întreprins la începutul săptămînii curente o vizită în R. Moldova.

“Vedem perspective serioase în realizarea acestor proiecte de cooperare. După lansarea procesului de asamblare la Chişinău a troleibuzelor belaruse, colaborarea cu întreprinderea găgăuză este un exemplu al dezvoltării unor legături bilaterale industriale temeinice”, a declarat Kobeakov la Chişinău, indică gagauziainvest.md.

Prim-ministrul Republicii Belarus, Andrei Kobeakov, însoţit de un grup de oameni de afaceri, a întreprins în perioada 2-3 octombrie o vizită oficială în Republica Moldova.

„Belarus se află permanent printre primii zece parteneri comerciali ai R. Moldova şi anual utilizează aproximativ 25% din exportul moldovenesc de vinuri şi 10% din exportul de fructe şi legume. În acelaşi timp, pe piaţa moldovenească se regăsește producţia belorusă. În acest an, a fost lansată asamblarea troleibuzelor beloruse cu sistem de deplasare autonomă la Chişinău, dar şi îmbutelierea vinurilor Cricova la Minsk. Sperăm că această colaborare va continua”, a menţionat Prim-ministrul belorus.

- pub -
Adama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here