FOTO: Agrobiznes

Partidul Democrat va veni cu o iniţiativă legislativă potrivit căreia, pentru angajarea muncitorilor sezonieri, va fi nevoie de un contract special cu angajatorul. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari, marţi, în cadrul unui briefing de presă după şedinţa conducerii partidului.

Potrivit lui, în prezent, angajatorii sunt nevoiţi să încheie contracte cu angajaţii pe un termen de un an sau să le achite salarii neoficial. Această problemă este deosebit de acută în domeniul agriculturii, unde deseori este nevoie de muncitori pentru doar câteva săptămâni.

„Proiectul nostru de lege vizează asigurarea protecției sociale a lucrătorilor sezonieri, astfel încât aceştia să se poată bucura de toate beneficiile unui contract clasic. De asemenea, acesta va contribui la lupta împotriva evaziunii fiscale”, a explicat el.

Gamurari a menționat că proiectul de lege va face ca angajarea muncitorilor sezonieri să fie mai transparentă și mai simplă, fapt ce va aduce beneficii atât angajatorului, cât și angajatului.

Documentul a fost deja discutat la Guvern şi a fost trimis în Parlament pentru examinare în comisia de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here