- pub -

La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pe Vasile Bâtca îl va înlocui Liviu Volconovici, rectorul Universității Agrare. Anunțul l-a făcut liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința coaliției de guvernare, transmite IPN.

Potrivit presei, Liviu Volconovici a fost din luna iunie a acestui an, rector al Universităţii Agrare de Stat din Moldova. El este doctor habilitat și profesor universitar la catedra „Electrificarea şi automatizarea mediului rural”, din cadrul UASM. El a fost şi conducătorul laboratorului de cercetări științifice „Ecologia Prima”.

În total, șapte membri ai cabinetului de miniștri condus de către Pavel Filip vor fi schimbați. De asemenea, în componenta executivului va fi introdusă o nouă funcție de vicepremier.

- pub -

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, va fi introdusă funcția de vicepremier pentru integrare europeană și aceasta urmează să fie ocupată de către fostul premier Iurie Leancă, liderul PPEM.

În locul vicepremierului pentru reintegrare George Bălan va fi numită Cristina Lesnic.

În fotoliul de ministru al economiei și infrastructurii, în locul lui Octavian Calmâc, urmează să vină fostul premier Chiril Gaburici.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în locul Stelei Grigoraș, vine Svetlana Cebotari, directoarea Centrului de Transfuzie a Sângelui.

Pe ministrul de externe Andrei Galbur îl va înlocui Tudor Ulianovschi, ambasadorul Republicii Moldova la Geneva.

Iar la conducerea Ministerului Justiției revine Alexandru Tănase, fost președintele al Curții Constituționale, care îl va înlocui pe Vladimir Cebotari.

Vlad Plahotniuc a declarat că aceștia urmează să fie numiți în funcție până la 31 decembrie. Schimbările au fost operate în urma evaluării activității membrilor Guvernului, anunțată anterior de către PDM. În primăvară anului viitor, va fi realizată o nouă evaluare a cabinetului de miniștri, a mai anunțat Vlad Plahotniuc.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here