‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriS-a dat start campaniei de promovare a Regulamentului de subvenționare pentru 2015

S-a dat start campaniei de promovare a Regulamentului de subvenționare pentru 2015

‹ adv ›
‹ adv ›

Pe 23 iunie s-a dat startul seminarelor tematice ”Formele de sprijin financiare acordate producătorilor agricoli din Fondul de subvenționare pentru anul 2015” din cadrul Campanie de informare care se desfășoară în perioada 23 iunie-2 iulie, 2015. Obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea pe larg a fermierilor agricoli cu privire la fondurile de subvenționare destinate măsurilor de sprijin în anul 2015, precum şi modalitatea de accesare a acestora.

Pe durata Campaniei, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) organizează sesiuni de informare a fermierilor cu privire la Regulament în mai multe regiuni consecutiv. În prima zi de campanie, s-au ținut seminare în trei localități ale Republicii: Chișinău, Călărași precum și la Căușeni, unde în fața raportorilor din cadrul MAIA, AIPA, UICA-GRP, IFAD precum și a Filierei Vinului, s-au adunat producători agricoli din mai multe raioane.

La Chișinău, directorul AIPA, Petru MALERU a dus la cunoștință producătorilor agricoli despre prevederile noului Regulament, pentru anul curent, explicând modificările și noile componente din noul Regulament, care vine să beneficieze anul acesta, în mod special, producătorii mici și mijlocii. Astfel, directorul AIPA a invitat producătorii agricoli să facă investiții și să depună dosarele cu actele necesare spre subvenționare la oficiile teritoriale din raza cărora se regăsesc. Totodată, au fost prezentate rezultatele activității ale Unității de Implementare a Creditului de Asistență acordat de Guvernul Republicii Polone și a proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”, MAC-P precum și activitatea din cadrul programului de restructurare vitivinicol ”Filiera Vinului”.

Amintim că, începând cu 15 iunie curent, oficiile teritoriale ale AIPA recepționează dosare spre subvenționare și totodată se efectuează achitarea datoriilor pentru anul de subvenționare 2014.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii