- pub -
Bayer

Acest fruct-senzor poate să transmită informația agenților economici despre starea fructelor transportate, atunci când produsele sunt transportate la distanțe mari. Fructul a fost elaborat de către savanții din laboratorul Empa, Elveția.

Potrivit managerului de proiect Thijs Defraeye, în esență dispozitivul este un senzor autonom fără fire care măsoară temperatura fructelor. Acesta este înconjurat într-un înveliș tare din polistiren, apă și carbohidrați. Vizual senzorul arată ca un fruct. Spre deosebire de dispozitivele tradiționale care măsoară temperatura aerului în containerele de marfă, senzorul-fruct analizează temperatura fructului, deoarece temperaturile înalte din interiorul acestora pot produce alterarea produselor.

Senzorul poate fi adaptat pentru un anumit tip de fructe, chiar până la un anumit soi. De exemplu, savanții au făcut deja un model al soiului de măr Braeburn. Dispozitivul poate fi ambalat alături de produsele proaspete în timpul depozitării sau în timpul transportării acestora. Imediat cum produsele vor ajunge la destinație, datele cu privire la temperatura fructelor pot fi analizate în timp scurt și astfel cel care analizează poate să vadă dacă au apărut sau nu probleme în timpul transportării. Un astfel de fruct-senzor este suficient pentru a face analiza într-un container standard.

- pub -
Elitagrotehnologie

Potrivit lui Defraeye senzorul poate fi utilizat în tot lanțul de livrare a mărfii: din livadă și frigidere până la transportarea produselor în containere pentru importator. Senzorul poate ușor să identifice locul, cantitatea și cauza apariției unor produse alterate.

În prezent savanții realizează o serie de teste a dispozitivului și în paralel sunt în căutarea unor investitori care ar fi gata să finanțeze lansarea acestor piese. Potrivit cercetătorilor un astfel de dispozitiv va costa în jur de 50 de dolari.

Sursa: aggek.net.

- pub -
Comsales

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here