‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSeceta influențează prețul crupelor. Prețul de piață a cresut deja cu 30-35% față de...

Seceta influențează prețul crupelor. Prețul de piață a cresut deja cu 30-35% față de 2014

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O spun reprezentanții Academiei de Științe a Moldovei, care precizează că se mai așteaptă creșterea prețurilor pentru culturile furajere. Acestea, la rândul lor, vor duce la scumpirea produselor de origine animalieră (lapte, carne, ouă, etc), anunță agenția Info-Market.

De asemenea, practica anilor trecuți arată că în caz de lipsă a furajelor pentru animale, va fi redus șeptelul. Astfel, numărul porcilor și găinilor se va reduce cu 15-20%, a vitelor mari cornute – cu aproximativ 5-10%.

Ținând cont de rezervele naționale de grâu din 2014 și de faptul că gospodăriile casnice au anumite rezerve de cereale ce vor permite atenuarea consecințelor secetei, specialiștii de la AȘM cred că seceta nu va afecta grav securitatea alimentară a țării.

În același timp, ei reomandă continuarea dezvoltării sistemelor de irigare, să fie extinse terenurile agricole, în pofida riscurilor naturale, să fie sporit gradul de dotare tehnică și tehnologică în agricultură, să fie implementate soiuri moderne, rezistente la secetă, să fie consolidat sistemul instituțional de management al riscurilor agricole.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›