FOTO: jurnal.md
- pub -
Bayer

Preşedintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari susține că mai mulți fermieri din Ștefan Vodă și Sângerei ar putea bloca traseele naționale. Motivul nemulțumirii ar fi majorarea impozitului funciar, pentru adoptarea căruia parlamentarii au votat deja în primă lectură săptămâna trecută.

„Am primit apel de la două asociații ale producătorilor agricoli din Ștefan Vodă și Sângerei. Aceste organizații, după ce Parlamentul a adoptat în primă lectură majorarea impozitului funciar, m-au anunțat că își rezervă dreptul de a bloca traseele naționale în cazul în care impozitul funciar va fi votat în a doua lectură. Agricultorii din aceste asociații consideră că este absolut imoral să fie majorată povara fiscală asupra fermierilor în condițiile în care anul 2015 a fost unul de criză profundă pentru agricultori, cu scumpiri drastice la resurse necesare producerii agricole, dublarea dobânzelor la credite, neachitarea masivă a subvențiilor, neaprobarea mai multor legi din așa numitul pachet agricol, seceta excesivă pentru culturile agricole de grupa doua și căderea vertiginoasă a prețurilor la marea majoritate a produselor agricole în perioada ianuarie-martie 2016. Ca variantă de soluție asociațiile propun guvernanților înlocuirea majorării impozitului funciar cu ridicarea mai semnificativă a accizelor la țigări”, se arată într-un comunicat remis de Alexandru Slusari pe adresa Agrobiznes. 

Vă amintim că organizațiile de agricultori se opun majorării impozitului funciar de la 1,50 lei până la 1,73 lei pentru un grad hectar. S-a cerut în schimb introducerea impozitului consolidat în agricultură, pentru că acest lucru va contribui semnificativ la reducerea evaziunilor fiscale şi la restrângerea sectorului informal în agricultură.

- pub -
Comsales

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here