- pub -
Bayer

Colaboratorii site-ului avere.md au analizat mai multe declarații de avere ale demnitarilor publici din Republica Moldova și au realizat un top al proprietarilor de terenuri agricole deținute de aceștia.

Printre primii în listă se numără deputatul din Partidul Democrat Sârbu OLeg, care deține 339.13 de ha. Pe locul doi s-a poziționat Ion Balan cu o suprafață de 140.95 de ha și pe locul trei se numără ministru al Finanțelor, Octavian Armașu, cu o suprafață totală de 77.10 ha.

Grigore Stegărescu, unul dintre colaboratorii site-ului care a realizat acest top, a spus pentru Agrobiznes că prin publicarea acestui clasament vrea să transparentizeze averile demnitarilor, astfel ca cetățenii să știe cine sunt demnitarii publici și ce avere dețin.

„E un exercițiu cu ajutorul căruia noi încercăm să îi informăm pe cetățeni ca să cunoască cine sunt demnitarii, cu ce se ocupă și să vadă cu ce avere au venit și cu ce avere vor pleca din funcții”, a explicat Stegărescu.

- pub -
Elitagrotehnologie

Topul include 10 demnitari din cei 11 din această categorie, selectaţi în ordine descrescătoare după suprafața cumulată a terenurilor agricole deținute în proprietate, de la 5 ha în sus.

Au fost examinate doar terenurile agricole, fără a lua în calcul terenurile intravilane, extravilane sau alte terenuri aflate în circuitul civil.

Site-ul Avere.md include informaţii despre veniturile, proprietăţile şi interesele persoanelor cu demnitate publică din Republica Moldova, colectate din declarațiile de avere şi interese depuse la organele abilitate, şi din alte surse deschise.

- pub -
Comsales

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here