‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTot ce trebuie să știi despre granturi

Tot ce trebuie să știi despre granturi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Una din principalele constrângeri descrise de reprezentanţii mediului de afaceri în cadrul consultărilor din cadrul Consiliului Economic al Prim-ministrului este accesul la finanţare. Progamul de asistență al Guvernului Republicii Moldova vine să ofere un șir de soluții în această privință, una din ele fiind sub forma granturilor. Acestea reprezintă subvenții acordate de stat sau anumite organizații, adică finanțare nerambursabilă pentru a ajuta micile afaceri să se dezvolte.

De obicei, granturile sunt destinate domeniilor care aduc beneficii societății, precum: oferirea locurilor de muncă, cercetare și inovare, agricultură și dezvoltare rurală, fonduri de caritate, dezvoltare regională și rurală, educație, sănătate, protecția mediului etc. Platforma http://finantare.gov.md, lansată cu susținerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, oferă acces utilizatorilor la programele de finanțare aflate în desfășurare, cum ar fi: Programul Horizon-2020 al Uniunii Europene, Programul de parteneriate de afaceri public-private, Echipa de susținere a micului business Moldova, etc.

Fondurile oferite sunt gestionate în mod riguros, cu scopul de a monitoriza și controla dacă destinația finală corespunde cererii inițiale pentru care au fost solicitate. Responsabilitatea acestor monitorizări revine, de obicei, guvernului țărilor beneficiare.

Pentru a aplica la licitația unui grant trebuie să vă pregătiți un dosar care să corespundă tuturor cerințelor stabilite de program. Câteva aspecte la care să atrageți atenția sunt:

  1. Să găsiți programul de finanțare potrivit obiectivelor afacerii dvs.
  2. Să fiți atenți la toate detaliile pe care le-a specificat finanțatorul.
  3. Stabiliți-vă din timp argumentări convingătoare pentru care ar trebui să fiți beneficiarul acestui grant.

De cele mai multe ori instituțiile responsabile deschid o linie fierbinte pentru toți cei interesați. Un exemplu este Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, care are o linie de acest tip, oferind consultanță despre granturi și credite în domeniul agriculturii. Scopul acestei măsuri este de a spori accesul tinerilor, micilor antreprenori la toate fondurile disponibile.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›