Gala AIPA 2018

Pentru a evidenția cele mai frumoase realizări investiționale obținute pe parcursul anului 2018, pe 30 mai 2019, AIPA va organiza cea de-a III-a ediție a evenimentului „Gala AIPA 2019” pentru a promova performanța ca pe o prioritate constantă a actorilor implicați în dezvoltarea agriculturii moldovenești.

Evenimentul, la care Agrobiznes este Partener Media, reprezintă un moment festiv pentru producătorii agricoli care au obținut succese în afaceri, dar şi actorilor care au contribuit la promovarea agriculturii şi dezvoltării rurale. Acesta încurajează și facilitează interacțiunea dintre fermierii din Republica Moldova, dintre specialiști în domeniul agricol, fermieri și furnizori de inputuri, de utilaje agricole, de finanțare.

Folosești Viber? Intră în grupurile noastre → HORTICULTURĂECO/BIO/ORGANICPOMUȘOAREZOOTEHNIEAPICULTURĂ

De menționat că, în anul 2018 în premieră, pentru performanțe remarcabile în activitate a fost premiat și portalul Agrobiznes. Acest premiu a însemnat pentru noi aprecierea muncii depuse pe parcursul anilor la informarea publicului în timp real despre tot ce înseamnă agricultură.

În cadrul ediției din anul curent al „Galei AIPA” se va pune accent pe progresele rapide ale inovării agricole care abordează schimbările climatice și sprijină producătorii agricoli în atingerea unei agriculturi durabile, purtând sloganul „Promovează inovarea – câștigă încrederea!”. Acest moment deosebit va reuni peste 200 de invitați: producători agricoli, oficiali de rang înalt, reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în RM, ai asociațiilor de profil, ai administrației centrale şi locale, companii de vârf din agricultură şi din domenii conexe, dar și invitați de peste hotarele țării.

Premiile de excelență „Gala AIPA 2019” vor răsplăti performanțele şi entuziasmul profesioniștilor din diferite domenii de activitate și vor fi acordate producătorilor agricoli, antreprenorilor și specialiștilor în sectorul agricol, acestea fiind stabilite în baza nominalizărilor făcute pentru 19 categorii:

 • „Cea mai atractivă pensiune agroturistică”;
 • „Apicultorul Anului”;
 • „Implementarea bunelor practici în agricultura conservativă”;
 • „Start-upul Anului”
 • „Contribuabilul agricol – FNDAMR”
 • „Tânăr Fermier de Succes”;
 • „Inovații în Agricultură”;
 • „Cea mai de succes Femeie – Fermier”;
 • „Cel mai de Succes Grup de Producători Agricoli”;
 • „Cea mai performantă plantație multianuală”;
 • „Cea mai performantă Fermă Zootehnică”;
 • „Cea mai Performantă Investiție în Dezvoltarea Infrastructurii Postrecoltare și Procesare”;
 • „Cel mai bun exemplu în Agricultura Ecologică”;
 • „Cele mai avansate tehnologii în Domeniul Vitivinicol”;
 • „Cea mai Cooperantă Bancă în Susținerea Producătorilor Agricoli”;
 • „Jurnalismul Agricol – pentru promovarea activă în sectorul agricol”;
 • „Proiectul Anului – finanțat de Partenerii de Dezvoltare”;
 • „Asociația de Profil a Anului”;
 • „Cea mai activă Companie de Consultanță”.

Decernarea Premiilor va fi însoțită de o serie de surprize şi se va încheia cu un Dineu de Gală, semn de recunoștință pentru eforturile depuse de fermieri şi de specialiștii implicați în dezvoltarea agriculturii şi  mediului rural. Totodată, evenimentul va oferi participanților prilejul deschiderii unei platforme de discuții economice informale, prin care se vor pune în valoare oportunități reale de colaborare şi perspectiva dezvoltării domeniilor vizate.

În contextul organizării și desfășurării evenimentului „Gala AIPA 2019” Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că în urma primei ședințe de jurizare a candidaturilor înaintate din partea Asociațiilor de Profil au fost selectați, conform Regulamentului de organizare a evenimentului GALA AIPA, minim doi și maxim 5 candidați per nominalizare. Astfel, în perioada 7-21 mai 2019, se desfășoară cea de-a doua etapă de votare On-line, platformă ce va putea fi accesată aici, unde vor fi incluși pretendenții la cele 19 nominalizări din diverse domenii ale agriculturii.

În acest context, vă îndemnăm să fiți cât mai activi și să oferiți votul dumneavoastră de încredere candidatului pe care vă doriți să-l vedeți premiant la una din cele 19 nominalizări ce vor fi decernate în cadrul Galei AIPA 2019.

În urma finalizării procedurii de „Vot On-line” va avea loc convocarea celei de-a doua ședință a membrilor juriului, unde se va totaliza și aproba rezultatele finale, însumându-se  punctele acordate în cadrul  fiecărei etape de jurizare a candidaților ce au fost înaintați pentru cele 19 premii. De asemenea, având la bază decizia finală a juriului, organizatorul va anunța în prealabil (cu cel puțin 5 zile calendaristice înainte de data desfășurării Galei AIPA) câștigătorii pentru fiecare nominalizare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here