joi, 15 februarie, 2024
5.5 C
Chișinău
HomepageBlogConferința AgTech 2024 - pe 5 martie prezentăm trendurile anului în agricultură

Conferința AgTech 2024 – pe 5 martie prezentăm trendurile anului în agricultură

Recomandate

Pe 5 martie 2024, pentru al cincilea an consecutiv, Conferința AgTech va aduna la Chișinău cei mai buni experți regionali în tehnologie, agricultori, investitori și lideri din industria agricolă.

De această dată, vom scoate în prim plan trendurile ce promit să facă schimbarea în agricultură prin optimizarea resurselor, a costurilor și obținerea veniturilor suplimentare pentru agricultori.

În cadrul evenimentului, veți afla mai multe despre:

Ferma viitorului – cum integrăm avantajos sursele regenerabile de energie

Energia verde și opțiunile de obținere a acestora continuă să fie în topul subiectelor de discuții ale antreprenorilor din sector.

Despre experiența fermierilor care au reușit să-și facă ferma autonomă din punct de vedere energetic și recomandări practice ce nu pot fi neglijate la alegerea surselor alternative de energie, veți afla mai multe participând la Conferința AgTech.

Prima fermă complet digitalizată din România

Despre avantajele economice ale digitalizării fermelor s-au spus multe, însă subiectul rămâne în top-ul preferințelor participanților AgTech pentru al cincilea an.

Vom prezenta istoria primei ferme complet digitalizate din România, cu un model circular integrat care să acopere toate etapele din procesul de producție: de la materii prime, infrastructură și echipamente – la stocare, procesare și distribuție. 

Irigarea optimizată în condițiile resurselor limitate de apă

Optimizarea irigării rămâne prioritară, iar fermierii sunt orientați să identifice și să implementeze tot mai multe tehnologii care le-ar permite să reducă consumul de apă.

Vom prezenta simplu și practic cum pot fi integrate tehnologiile moderne pentru optimizarea irigării.

Tehnologiile și soluțiile digitale în fermele zootehnice – în ce merită să investiți banii?

Noile proiecte anunțate întru susținerea sectorului zootehnic la sigur vor impulsiona dezvoltarea acestuia. Vă întrebați în ce ar trebui să investiți pentru a obține eficiență și a evita pierderea banilor?

În cadrul conferinței, invitatul nostru, având o experiență vastă de muncă în cadrul celor mai performante ferme de vaci din SUA, vă va relata mai multe despre tehnologiile care merită a fi implementate în fermele zootehnice.

Pentru a putea participa la Conferința AgTech, marți, 05 martie, te rugăm să te înregistrezi prin completarea acestui formular și să te alături grupului oficial de Viber al evenimentului pentru a fi la curent cu detaliile organizatorice. 

Ediția a V-a a Conferinței AgTech se va axa pe explorarea tendințelor în agricultură ce vor marca anul 2024: 

  1. Agricultura digitală și tehnologia: inteligența artificială, robotica, și agricultura de precizie, continuă să crească. Aceste tehnologii permit fermierilor să optimizeze utilizarea resurselor și să îmbunătățească randamentele.
  2. Sustenabilitate și agricultura regenerativă: interesul crescut pentru practici de agricultură care îmbunătățesc sănătatea solului și reduc impactul asupra mediului, dar și programele de suport în tranziția către agricultura regenerativă fac subiectul unul dintre cele mai populare. 
  3. Schimbările climatice și adaptarea: fermierii sunt nevoiți să se adapteze la schimbările climatice, ceea ce înseamnă selectarea culturilor rezistente la secetă, îmbunătățirea sistemelor și adoptarea unor practici care reduc emisiile de gaze cu efect de seră.
  4. Agricultura verticală și urbană: agricultura în spații urbane, inclusiv fermele verticale și hidroponice, capătă popularitate ca modalitate de a produce alimente mai aproape de consumatori și de a reduce amprenta de carbon asociată cu transportul alimentelor.
  5. Biocontrolul și reducerea pesticidelor: utilizarea metodelor de biocontrol și a soluțiilor digitale care reduc dependența de produse chimice.

Oportunități pentru Parteneri și Speakeri

Conferința AgTech Moldova oferă o platformă excelentă pentru companii și organizații interesate să-și mărească vizibilitatea și să-și prezinte produsele sau serviciile unui public țintă.

Peste 250 de persoane au participat fizic la Conferința AgTech 2023, iar câteva mii au privit evenimentul online din Moldova și România. Mai multe de la ediția AgTech 2023 puteți afla aici.

Dacă sunteți interesați să deveniți Parteneri sau Speakeri la eveniment, vă încurajăm să ne contactați. Acesta este un mod excelent de a vă expune marca și de a vă alătura unei comunități de lideri și inovatori în domeniul AgTech.

Pentru mai multe informații despre pachetele de parteneriat și participare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon +373-69613530.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Despre noi