FOTO: contabil.org
- pub -

Marți, 15 mai, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova v-a publica noile preţuri plafon de comercializare a carburanţilor, care vor fi în vigoare începând cu data de 16 mai şi până pe 29 mai.

Conform prognozelor companiei Vitoil Trading, prețul unui litru de benzină va putea fi vândut cu cel mult 18 lei şi 95 de bani, cu 13 de bani mai mult faţă de până acum. Și motorina la fel se va scumpi cu 12 de bani şi va costa maximum 16 lei şi 91 de bani.

- pub -

Prețul petrolului marca Brent, pentru prima dată de la începutul anului 2014, a atins un nivel de 78 USD. Principalul factor, datorită căruia a continuat creșterea petrolului, este decizia președintelui SUA de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul. Astfel, sancțiunile asupra exportului de țiței din Iran au intrat în vigoare din nou, ceea ce a creat situația de lipsa de materii prime pe piața mondială.

*Prognoza este prezentată de către Vitoil Trading, importator și distribuitor de benzină și motorină în Republica Moldova.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here