‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia: Migranții ce lucrau în agricultură pot fi înlocuiți de studenți, condamnați și șomeri

Rusia: Migranții ce lucrau în agricultură pot fi înlocuiți de studenți, condamnați și șomeri

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii din Rusia, recent, a anunțat intenția de a suplini deficitul de lucrători agricoli datorită studenților, șomerilor și persoanelor condamnate, scrie Agrarii.com.

În primul rând, se propune atragerea persoanelor care și-au pierdut locul de muncă în alte domenii ale economiei, dar ar putea lucra în agricultură.

Ministerul Agriculturii propune, de asemenea, trimiterea „la cartofi” a studenților universităților agrare (aproximativ 11 mii de studenți).

‹ adv ›

A treia opțiune este implicarea „condamnaților” la lucrările agricole, cu condiția ca aceste persoane să fie protejate și izolate corespunzător. Lucrările de recoltare pot fi, de asemenea, realizate de acei condamnați a căror privare de libertate a fost înlocuită cu munca în folosul comunității.

Lipsa forței de muncă în sectorul agricol a apărut din cauza fluxului masiv de migranți din Rusia și imposibilității intrării lor în țară din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Ministerul Agriculturii constată că, dacă situația epidemiologică din țară se îmbunătățește, va fi inițiată atragerea cetățenilor străini pentru a lucra.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›