miercuri, 13 martie, 2024
2.7 C
Chișinău

Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR)

2022 - 2027

PCRR este un proiect al USAID cu valoare de cca 50 de milioane USD, care își propune să contribuie la restabilirea durabilă și complexă a țării. Proiectul susține agricultura cu valoare adăugată, care include sectoarele horticol, apicol și agricultura ecologică; industria vitivinicolă și sectorul turismului, contribuind la sporirea competitivității acestor sectoare în țară și peste hotare, la crearea de noi locuri de muncă și reducerea exodului forței de muncă din Moldova. Pentru a dezvolta modele sustenabile cu efect demonstrativ, proiectul va lansa un Fond de granturi în valoare de 13 milioane USD.

Granturi PCRR

AGRICULTURA PERFORMANTĂ

Pentru a ajuta sectorul horticol, apicol și agricultura ecologică să se dezvolte rapid, USAID va oferi în cadrul proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova asistența necesară, astfel încât agricultura să-și revină după crizele regionale.

INDUSTRIA VINULUI

Sectorul vitivinicol în Republica Moldova este interconectat cu cultura și istoria țării. Datorită asistenței constante oferite de USAID pentru dezvoltarea acestei industrii, Vinul Moldovei este apreciat de comunitatea profesională din lumea întreagă.

SECTORUL TURISMULUI

Sectorul turismului din Moldova este un sector interconectat cu domeniul economic rural, având potențial de stimulare a dezvoltării zonelor rurale depopulate din Moldova și de generare a oportunităților economice în regiuni.