luni, 8 aprilie, 2024
20.2 C
Chișinău

Despre noi

Agrobiznes este un proiect tech-media dedicat promovării bunelor practici în agricultură, tehnologiilor moderne și soluțiilor digitale ce vin să optimizeze activitatea producătorilor din sectorul agricol. Lansat acum 11 ani la Chișinău, Agrobiznes s-a extins ulterior în România (2021) – www.agrobiznes.ro – și în Italia (2022) – www.agrobiznes.it, iar unul dintre obiectivele de bază este de a înlătura frontierele în agricultură, aducând mai aproape tot ceea ce înseamnă inovație și performanță. 

Misiunea Agrobiznes

  • Dezvoltă și promovează instrumente IT inovatoare, generează informații și conexiuni ce contribuie la o mai bună evoluție a sectorului agricol.
  • Asigură producătorii și mediul de business cu informații calitative, verificate, pentru a găsi mai ușor răspunsul la întrebări.
  • Oferă o platformă profesionistă și canale media eficiente pentru companii, instituții și organizații care să le ajute să interacționeze cu publicul larg.
  • Înlătură barierele de comunicare prin dezvoltarea canalelor dintre principalii jucători din sector, împărtășire de experiență și bune practici. 

Proiecte în dezvoltare

Agrobiznes – cifre și reușite

Agrobiznes este vizitat anual de circa 2 milioane de vizitatori unici. Comunitatea noastră în cadrul rețelelor de socializare este de circa 100.000 de urmăritori (Facebook, Viber, Telegram, WhatsApp, YouTube, Instagram, Newsletter). 

Agrobiznes este partener media al unora dintre cele mai importante evenimente cu tematică agricolă din Uniunea Europeană și Orientul Mijlociu. În Republica Moldova și România avem încheiate parteneriate strategice de colaborare cu o serie de asociații, instituții de învățământ și organizații locale și internaționale. Împreună desfășurăm programe complexe pentru a promova agricultura și inovațiile tehnologice din sector. De mulți ani, printre partenerii noștri tradiționali se regăsesc cele mai mari companii globale producătoare de inputuri și tehnică agricolă. 

Agrobiznes este decorat cu medalia de aur​ în cadrul concursului național „Marca Comercială a anului”, eveniment organizat de CCI în parteneriat cu AGEPI, PNUD, USAID și CNA. Agrobiznes mai este premiat de PNUD și CNA pentru implementarea standardelor de integritate în afaceri, iar în cadrul Galei AIPA – decorat cu marele premiu pentru performanțe remarcabile în activitate.

Pe parcursul ultimilor ani, Agrobiznes a beneficiat din partea CNFA de consultanță și audit profesionist în scopul îmbunătățirii activității și dezvoltării corecte a proiectelor în derulare. Experți din SUA au acordat asistență în aspecte legate de elaborarea strategiilor de marketing și elaborarea politicilor de comunicare. Împreună cu Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) am dezvoltat abilitățile digitale ale fermierilor din Moldova.

Responsabilitate socială

Agrobiznes se străduiește să fie sursa unei game largi de conținut relevant din agricultură. Aceste informații sunt create de echipa noastră, creatori de conținut plătit, instituții academice, organizații și companii care furnizează materiale publicitare. Deși acesta nu este un site tradițional de știri, ne angajăm să asigurăm acuratețea informațiilor pe care le prezentăm. Dacă aveți de semnalat o problemă, vă rugăm să ne contactați – [email protected].

Agrobiznes este reprezentat de zeci de experți din sector care-și împărtășesc experiența prin intermediul articolelor, video-urilor și podcast-urilor ce apar zilnic pe platformă. 

„Suntem dedicați și vom continua să promovăm inovațiile, cunoștințele și conexiunile care vor conduce la un următor capitol de succes pentru fermierii și agrobusiness-ul din Moldova și România. Suntem mândri de contribuția noastră la dezvoltarea agriculturii din Moldova în ultimul deceniu”.

Blog