‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
25.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVeste bună pentru apicultorii din România. Programul Național Apicol va beneficia de fonduri în...

Veste bună pentru apicultorii din România. Programul Național Apicol va beneficia de fonduri în valoare de 150 milioane de lei

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Programul Național Apicol (PNA) 2020-2022 va beneficia de fonduri în valoare de 150 de milioane de lei. Măsura va fi adoptată la 23 aprilie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, a anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, informează stiriagricole.ro.

„Vrem să ajutăm acest sector prin creșterea numărului de familii de albine, prin creșterea producției de miere și mai ales prin creșterea exportului de miere românească, care este de calitate superioară”, a declarat ministrul Agriculturii.

Jumătate din suma alocată pentru Programul Național Apicol 2020-2022 provine din fonduri europene, a mai precizat șeful MADR.

Apicultorii beneficiari de fonduri europene și de stat nu vor mai fi supuși controalelor pe teren în 2020, întrucât în contextul de pandemie actual acestea au fost suspendate.

‹ adv ›

Potrivit autorităților, specialiștii APIA vor putea efectua controale prin alte metode, care nu presupun deplasarea la fața locului. Printre acestea se numără solicitarea de fotografii sau organizarea de apeluri video, pentru a verifica dacă beneficiarii de fonduri europene îndeplinesc condițiile impuse de programul apicol.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›