‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChicu: Începând cu anul viitor, subvențiile în agricultură se vor oferi doar celor care...

Chicu: Începând cu anul viitor, subvențiile în agricultură se vor oferi doar celor care respectă asolamentul

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Premierul Ion Chicu critică sistemul actual de subvenționare în agricultură și promite că statul va avea o nouă abordare privind alocațiile din sector care va cuprinde și ramura producerii materialului semincer, scrie Mold-street.

„Începând cu anul viitor, subvențiile în agricultură se vor oferi doar celor care respectă asolamentul, și aceasta va fi condiția prinicpală. Noi în ultimii 10-15 ani ne-am bătut joc de solurile noastre, aici nu e vorba doar de secetă, ci de nerespectarea culturilor premergătoare, a asolamentului și aceasta este o problemă care a condus la rezultatele anului acesta”, a declarat premierul Ion Chicu.

Piața semințelor agricole, dominată de import

Acesta a convocat o ședință la Institutul de Cercetări a Culturilor de Câmp „Selecția” din Bălți cu reprezentanții instituțiilor de cercetare responsabile de producerea și ameliorarea materialului semincer, menținerea fondului genetic și semincer.

‹ adv ›

La moment, piața locală de semințe pentru sectorul legumicol este asigurată în măsură de 97% din import, suprafețele de porumb – 60%, floarea soarelui – 70%, sfeclă de zahăr și rapița sunt însămânțate 100% cu material semincer importat.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›