marți, 16 iulie, 2024
43.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Protecția integrată a plantației vinăriei Gogu Winery - realizată de compania Bioprotect

VIDEO. Protecția integrată a plantației vinăriei Gogu Winery – realizată de compania Bioprotect

Recomandate

Producerea vinurilor bune presupune neapărat utilizarea materiei prime de calitate. Acest lucru este bine cunoscut de fiecare viticultor sau vinificator, astfel că o atenție deosebită se acordă protecției fitosanitare și fertilizării viței de vie. 

Ilie Gogu, administratorul vinăriei Gogu Winery, are în gestiune 10 hectare de viță de vie pentru asigurarea protecției căreia a găsit un partener de încredere – compania Bioprotect, care pe lângă livrarea la timp a produselor de calitate (îngrășăminte, pesticide, biostimulatori și fertilizanți foliari) acordă o atenție deosebită monitorizării stării fitosanitare în vederea prevenirii impactului agenților patogeni. 

Datorită acestui fapt, chiar și în condițiile complicate ale acestui sezon, a fost evitată dezvoltarea bolilor și dăunătorilor, dar și răspândirea buruienilor în plantația de vița de vie, iar strugurii obținuți au fost de o calitate superioară. 

”Fiind importantă calitatea produselor pe care le utilizăm la producerea vinurilor, în mare parte legate de cerințele de export, am ales să colaborăm cu Bioprotect. Deși a fost un an complicat din punct de vedere climateric, predominant cu ploi abundente, produsele de calitate și tratamentele efectuate la recomandarea specialiștilor Bioprotect, care permanent au monitorizat starea fitosanitară a viței de vie au dus în cele din urmă la rezultate foarte bune. Pentru mine, ca mic producător, este foarte avantajos faptul că pot apela ori de câte ori este nevoie și primi o consultanță bună la momentul potrivit de la compania Bioprotect”, a menționat Ilie Gogu. 

Mai multe detalii despre protecția viței de vie, aflați în videoul realizat de Agrobiznes. 

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale