marți, 16 iulie, 2024
33.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Cum fertilizanții lichizi ajută în procesul de automatizare și control

VIDEO. Cum fertilizanții lichizi ajută în procesul de automatizare și control

Recomandate

Administrarea fertilizanților lichizi reprezintă o metodă sigură nu doar din punct de vedere agronomic, dar și datorită faptului că oferă posibilitatea de optimizare a muncii.

Un rezultat și mai bun din punct de vedere economic, dar și al timpului poate fi obținut la automatizarea procesului. Despre cum poate fi realizat acest lucru și avantajele pe care le oferă a povestit Lilian Istrati, agronom Agrocenter EuroChem, în cadrul Conferinței AgTech, ediția 2022.

„Astfel de sisteme oferă posibilitatea de a monitoriza direct de pe calculator şi telefon suprafața prelucrată, orele de lucru ale motorului, consumul de combustibil, opririle suspecte sau utilizarea utilajului în alte scopuri. Din păcate, în cele mai multe cazuri, digitalizarea se opreşte aici. Unii consideră această metodă insuficientă şi continuă să verifice personal toate procesele de lucru a terenurilor agricole”, a mai spus Lilian Istrati. 

Cu toate acestea, în sectorul agricol persistă riscul de furt. Iar pentru a evita asemenea situații majoritatea fermierilor personal realizează o parte din lucrări. 

„O soluție pentru astfel de situații ar fi administrarea îngrășămintelor lichide, iar odată cu aceasta și instalarea senzorilor de nivel. În cazul utilizării KAS-32, împreună cu senzorii, putem folosi doar telefonul pentru a verifica cantitatea exactă de produse rămase.

Senzorii vor arăta nivelul atât în rezervorul de stocare, cât şi în rezervoarele în care se efectuează transportarea. Aceste date pot fi întotdeauna comparate şi verificate. În loc de a depozita produsele separat, aşa cum se procedează în cazul îngrăşămintelor solide, unele produse pot fi amestecate în prealabil, ulterior transportate către companie”.

La fel este și în cazul KAS-32 cu sulf. Nu este nevoie de a păstra două rezervoare diferite, există posibilitatea de a pregăti imediat proporţia necesară.

Mai multe detalii despre principiul de automatizare aflați în următorul video:

Pentru detalii despre fertilizanții lichizi, contactați compania Agrocenter EuroChem.

Tatiana Caraman
Tatiana Caraman
Staff Editor

Citește și ›

Advertoriale