‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
36.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAGRODIGEST. Cartofii vor costa 1euro/kg, rușii beau tot mai mult vin georgian, iar ucrainenii...

AGRODIGEST. Cartofii vor costa 1euro/kg, rușii beau tot mai mult vin georgian, iar ucrainenii așteaptă iarăși Rospotrebnadzorul în vizită

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Urmărim zilnic presa regională pentru a vă prezenta într-o manieră concisă și interactivă ultimele știri și informații din domeniul agricol. 

Georgia

Federația Rusă a devenit în ultimele 5 luni principala piață de desfacere a vinurilor din Georgia. Asta după ce în primăvară Kremlinul a anulat embargoul la produsele vinicole georgiene. Începând din iunie și până în octombrie 2013, georgienii au exportat în Rusia cca. 13.9 milioane de sticle de vin (0.75l), ceea ce constituie 35 la sută din volumul total de vinuri exportate de Georgia. În 2006 rușii au blocat importul de vinuri georgiene pe motiv că producția ar fi fost de o proastă calitate. 

‹ adv ›

Ucraina

Ministrul ucrainean al Agriculturii, Mikola Prisniazniuk a anunțat că țara sa este dispusă să invite repetat experții Rospotrebnadzor pentru a analiza calitatea dulciurilor produse de Roshen. Prima inspecție a celor de la Rospotrebnadzor nu a pus capăt disputei dintre cele două țări. Ucraina a acuzat Serviciul Federal de răspândirea de informații false cu privire la calitatea dulciurilor ucrainene. La rândul său, cei de la Rospotrebnadzor au declarat că ucrainenenii fabrică dulciuri conform unor standarde deja învechite.

România

‹ adv ›

Ioan Benea, președintele Federației Naționale a Cartofului din România anunță că la iarnă prețul la cartofi ar putea crește până la 1 euro per kg. Potrivit lui, fermierii din România au decis să nu își vândă cartofii acum și sunt în așteptarea unui preț mai bun. În România, prețul cartofilor la producători s-a dublat (în jur de 6 lei moldovenești) față de anul trecut și este cel mai bun înregistrat în ultimii cinci ani, motivul fiind legat de recoltele mai reduse obținute în țările din Europa Centrala și de Est. Prețul a crescut după ce în țări ca Germania, Austria, Slovacia, Ungaria producția a fost extrem de slabă.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›