‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 iulie, 2024
31.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSistemul de cercetare în domeniul agriculturii va fi reformat

Sistemul de cercetare în domeniul agriculturii va fi reformat

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a inițiat procesul de modernizare a sistemului de cercetare în agricultură.

În acest scop, sunt întreprinși pași pentru reorganizarea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” din municipiul Bălți.

În vederea studierii necesităților pentru desfășurarea cercetărilor științifice, conducerea MAIA a efectuat o vizită de lucru în cadrul laboratoarelor, spațiilor de depozitare și câmpurilor experimentale pe care le gestionează institutul.

‹ adv ›

În discuțiile cu directorul institutului Boris Boincean, vicepremierul Vladimir Bolea a comunicat că, reformele inițiate vor avea impact pozitiv asupra dezvoltării întregului sector agricol.

„Avem ca scop să scoatem în evidență rezultatele științifice ale cercetătorilor noștri, fiindcă ne dorim ca Republica Moldova să devină, pe plan regional, producător de material semincer. Domeniul are un potențial sporit de competitivitate și orientare la export, în special dacă ne vom axa pe soiurile rezistente la secetă. Aceste eforturi sunt necesare, inclusiv, pentru integrarea măsurilor privind schimbările climatice”.

De asemenea, oficialul a menționat că reorganizarea institutului va crea premise pentru a fortifica și adapta activitățile de cercetare la necesitățile și realitățile pieței.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›