‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 30 septembrie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriEnergocom și MGRES au prelungit contractul de furnizare a energiei electrice

Energocom și MGRES au prelungit contractul de furnizare a energiei electrice

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În luna octombrie, Energocom va continua să achiziționeze energie electrică de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES).

Acest lucru va fi posibil după ce astăzi a fost prelungit contractul ce prevede furnizarea energiei electrice, transmite moldpres.md

Potrivit Energocom, condițiile contractuale au rămas neschimbate ca și pe parcursul ultimelor luni. Astfel, prețul de achiziție, la fel, a rămas același și va constitui 66 dolari/MWh.

‹ adv ›

În octombrie, MGRES va furniza circa 305 mii MWh, ce constituie aproximativ 85% din necesarul de consum al consumatorilor de pe malul drept al Nistrului.

Restul energiei electrice necesare pentru octombrie, pe lângă cea produsă din surse regenerabile și de CET-uri, va fi contractată de la producători din Ucraina, România și bursa OPCOM.

În luna martie curent, Energocom a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană.

‹ adv ›

La sfârșitul lunii august, Ministerul Energiei al Republicii Moldova a anunțat că a inițiat discuții cu MGRES în vederea prelungirii contractului de furnizare a energiei electrice începând cu octombrie curent.

Totodată, Energocom a anunțat astăzi că vor fi purtate în continuare negocieri cu MGRES în vederea furnizării energiei electrice, necesare consumatorilor de pe malul drept al râului Nistru, pentru perioada următoare.  

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›