‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 30 septembrie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova şi UE au lansat o Platformă de Parteneriat Agroalimentar

Republica Moldova şi UE au lansat o Platformă de Parteneriat Agroalimentar

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și Delegația Uniunii Europene au organizat astăzi evenimentul de lansare a Platformei de Parteneriat Agroalimentar, o inițiativă care are drept scop stimularea cooperării și accelerării reformelor în sectorul agroalimentar al Republicii Moldova, transmite moldpres.md.

Mai mulți oficiali de nivel înalt, ambasadori, experți și factori de decizie din Uniunea Europeană au discutat despre sprijinul de care Republica Moldova poate beneficia în implementarea acquis-ului comunitar și în promovarea dezvoltării durabile a sectorului agroalimentar.

„Apreciem mult că alături de Republica Moldova și de Ucraina avem 27 de state europene care contribuie în mod eficient la rezolvarea problemelor noastre. Fermierii din Republica Moldova trăiesc vremuri grele, fiind afectați de un cumul de factori: secete, consecințele războiului, majorări de costuri la inputuri, prăbușirea prețurilor în bazinul Mării Negre, modificarea căilor logistice etc. Prezența miniștrilor europeni la conferința de astăzi este un semn că noi nu suntem de unii singur și că avem colegi de la care putem prelua idei, sfaturi și bune practici, pentru a face față acestei situații complicate”, a declarat în discursul de salut vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Participanții la eveniment şi-au reafirmat opţiunea de a consolida colaborarea cu Republica Moldova, promovând dezvoltarea durabilă a sectorului agricol și al industriei alimentare din ţara noastră.

‹ adv ›

Reprezentanții membrilor Platformei de Parteneriat Agroalimentar și-au reiterat angajamentul de a sprijini în continuare Moldova în procesul de reformă, subliniind aprecierea pentru dăruirea și munca depusă și și-au exprimat convingerea într-un viitor european pentru Moldova.

Acest fapt a fost consfinţit prin semnarea unei Declarații comune, care va servi drept pilon fundamental pentru stabilirea ulterioară a Grupului de mentorat și pentru dezvoltarea programelor de cooperare care vor contribui la modernizarea și creșterea competitivității sectorului agroalimentar.

Mai mulţi oaspeţi la eveniment se află la Chişinău pentru a participa la lansarea Platformei de Parteneriat Agroalimentar, precum şi pentru a fi alături de viniviticultorii din Republica Moldova, care pe 7-8 octombrie sărbătoreşte Ziua Naţională a Vinului.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›