luni, 15 iulie, 2024
37.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeÎn premieră, pe piața Moldovei devin disponibile tehnologiile SNF - lider global în știința...

În premieră, pe piața Moldovei devin disponibile tehnologiile SNF – lider global în știința apei

Recomandate

SNF, lider global în știința apei, a creat și plasat pe piață produse pentru îmbunătățirea eficienței irigației, creșterea capacității de reținere a apei și protejarea împotriva eroziunii și formarea crustei solului.

Datorită parteneriatului cu Fortis Agro, soluțiile inovative SNF devin disponibile și pe piața Moldovei.

„Tehnologia noastră se bazează pe includerea polimerilor pentru evitarea pierderilor apei, tratarea apei. În țările în care lucrăm tradițional, seceta e o problema gravă atunci când vorbim de pierderile de recolte. Din cauza că secetele au devenit o amenințare pentru agricultura din Europa, suntem de trei ani prezenți în Spania, Italia, iar datorită parteneriatului cu Fortis-Agro suntem prezenți și în Moldova. Scopul nostru este să oferim soluții pentru areduce cheltuielile de apă din agricultură, să îmbunătățim calitatea apei, să soluționăm problemele ce țin de calitatea apei”, explică Adrien Fistola, Manager de Vânzări în Agricultură SNF pentru Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Produsele SNF pe bază de polimeri de poliacrilamidă (PAM) ajută la soluționarea problemelor cum ar fi formarea crustei, eroziunea eoliană, infiltrarea slabă, capacitatea scăzută de reținere a apei și mișcarea inadecvată a apei în profilele solului.

În următoarele mostre sunt prezentate două mostre similare de sol, una dintre care a fost tratată cu produsele SNF:

Irigarea poate deveni nefavorabilă pentru structura solului, mai ales atunci când vorbim de irigarea prin aspersiune, iar polimerii îmbunătățesc structura solului, asigurând o mai bună infiltrare a apei în sol.

„În testele realizate în câmpurile fermierilor, aceștia s-au putut convinge de eficiență la aproximativ două săptămâni după aplicare. Aplicând produsele SNF chiar de la prima irigare, se observă diferențele dintre parcela tratată și cea unde produsul nu a fost aplicat. Dacă irigarea este de tip subteran, apa va fi distribuită uniform inclusiv pe verticală, în sus, astfel încât rădăcinile și perișorii vor avea acces mai mare la umiditatea din sol. SNF a dezvoltat atât opțiuni de produse ce pot fi aplicate concomitent cu irigarea, cât și cele ce pot fi încorporate în sol în timpul plantării”, adaugă Ion Țurcanu, fondatorul Fortis Agro.

Produsele pe bază de polimeri dezvoltate de SNF ajută la absorbția apei de către plantă și la menținerea acesteia în jurul plantei pentru a fi disponibilă o perioadă mai lungă de timp. structura solului.

FLOBOND™ DI 2010 – îmbunătățește eficiența apei cu 20%

Unul dintre cele mai populare produse disponibile pe piața Moldvoei este FLOBOND™ DI 2010 – polimer solubil cu formulare lichidă, ușor de dizolvat, creat pentru protejarea agregatelor solului.

FLOBOND™ DI 2010 îmbunătățește substanțial conductivitatea hidraulică. Aplicat la irigare prin picurare, FLOBOND™ DI 2010 previne pierderile de apă prin percolare, crește volumul solului umed cu 90% la aceeași cantitate de apă și permite să îmbunătățiți randamentul, la costuri mai reduse de apă, energie și îngrășăminte.

Diferențele dintre parcelele unde a fost aplicat FLOBOND™ DI 2010 (stânga) și unde nu a fost aplicat (dreapta):

Totodată, SNF a dezvoltat produse ce reduc electroconductibilitatea apei, făcând irigările mult mai eficiente.

Flobond™ LX50 Anti-Salt – scade salinitatea pentru o mai bună absorbție a nutrienților

Flobond LX50 Anti-Salt este un polimer ce neutralizează excesul de sare în timpul irigării. Poate fi aplicat cu orice sistem de irigare, dar și pulverizat.

Flobond LX50 Anti-Salt se recomandă a fi aplicat chiar de la prima irigare, apoi în doze mai mici în mod repetat. Eficiența produsului crește cu fiecare aplicare, ulterior observând o creștere a randamentului datorită măririi disponibilității apei și nutrienților.

„Polimerii conținuți în produsele SNF pot fi considerate condiționere de sol, care protejează structura solului”, conchide Ion Țurcanu.

Pentru mai multe detalii accesați fortisagro.md sau apelați la numărul de telefon +373 602 67 696.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale