‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 iulie, 2024
28.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUzina Metalurgică de la Rîbniţa primeşte autorizaţie de mediu până la finele anului

Uzina Metalurgică de la Rîbniţa primeşte autorizaţie de mediu până la finele anului

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis să oblige Agenţia de Mediu să prelungească, până pe 31 decembrie 2023, termenul de valabilitate a autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor pentru Uzina Metalurgică Moldovenească de la Rîbniţa, notează mold-street.com.

„Agenția de Mediu va emite, în termen de o zi lucrătoare de la depunerea cererii de către Uzina Metalurgică Moldovenească, actul permisiv „Autorizația de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe” cu valabilitatea până la 31 decembrie 2023”, se arată în dispoziția CSE.

De asemenea, Agenţia de Mediu a fost obligată să prelungească până pe 31 decembrie 2023 și termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deșeurilor.

Prelungirea autorizației de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Rîbnița este o condiție a Tiraspolului la negocierile cu Chișinăul privind furnizarea energiei electrice.

‹ adv ›

Despre aceasta au recunoscut anterior mai mulţi oficiali de la Chişinău.

Fără această autorizaţie uzina nu poate exporta producţia metalurgică şi, respectiv, îşi poate sista activitatea, ceea ce poate afecta regiunea.

Amintim că, pe 26 octombrie 2023, Energocom a semnat cu Modgres un contract de achiziţie a energiei electrice pe un termen de 14 luni, până la finele anului 2024, la un preţ de 66 de dolari pentru un MWh. Astfel, Moldgres va asigura circa 80% din necesarul de curent electric al Republicii Moldova.

‹ adv ›

Uzina Metalurgică de la Rîbnița este unul dintre principalii agenţi economici din regiunea transnistreană, fiind anul trecut al treilea plătitor de taxe la bugetul regiunii după Sherif şi Moldgres şi al treilea angajator cu peste 2.400 de angajaţi (după Sherif şi Tirotex).

Anul trecut veniturile Uzinei Metalurgice de la Rîbnița au constituit circa 3,59 miliarde de așa-zise ruble transnistrene (aproximativ 220 milioane de dolari), în scădere de aproape două ori faţă de 2021. Profitul întreprinderii a constituit circa 11,5 milioane de dolari – de 2,5 ori mai puţin ca în 2021.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›