‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 1 septembrie, 2024
24.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO companie din Portugalia anunţă o investiţie de 200 mln de euro într-un parc...

O companie din Portugalia anunţă o investiţie de 200 mln de euro într-un parc eolian în Moldova

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Compania portugheză Greenvolt – Energias Renováveis și-a manifestat interesul de a construi un parc eolian în țara noastră. Reprezentanţii Greenvolt au participat la forumul economic moldo-portughez organizat, la Chișinău, cu participarea președinților Maia Sandu și omologului portughez Marcelo Rebelo de Sousa, unde au vorbit despre planurile de investiţii, notează mold-street.com.

Deocamdată totul este la stadiul de proiect, dar cei de la Greenvolt au avansat deja şi au făcut un studiu de fezabilitate, au ales şi cumpărat terenul pentru construcţia parcului eolian.

Damian Rodríguez Prado, director operaţional internaţional al Greenvolt a anunţat în cadrul forumului investiţional că investiţia planificată în parcul de regenerabile se ridică la circa 200 milioane euro. Aceasta ar fi cea mai mare investiţie în sectorul regenerabilelor din ţara noastră.

‹ adv ›

Menţionăm că Greenvolt – Energias Renováveis are o prezenţă importantă în România, unde anul trecut a achiziționat de la o subsidiară a Samsung, prin subsidiarele locale V-Ridium Solar 45 și V-Ridium Renewables, parcul fotovoltaic solar LJG Green Source Energy Alpha.

Parcul, cu o capacitate de 45 de MW, a fost achiziţionat pentru suma de 83 de milioane de euro, doar aproximativ jumătate din investiția inițial în proiect. Acesta era cel mai mare proiect de acest tip pe care gigantul Samsung îl deținea în afara Americii de Nord.

Greenvolt a intrat pe piața din România în 2021 și declara, la acel moment, că are în plan dezvoltarea/achiziționarea unor proiecte de 170 MW pe această piaţă.

‹ adv ›

Compania a raportat pentru anul 2022 vânzări de 259,7 milioane euro, comparativ cu 141,5 milioane euro în urmă cu un an. Venitul net a fost de 16,6 milioane euro, comparativ cu 7,7 milioane euro în 2021.

Greenvolt – Energias Renováveis SA, cunoscută, pe scurt, ca și Greenvolt, este o companie deținută de Grupo ALTRI, lider în Portugalia în sectorul energiei regenerabile. Principalii beneficiari finali sunt Ana Rebelo de Carvalho Menéres de Mendonça (peste 17,8%) şi João Manuel Matos Borges de Oliveira (15,1%).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›