‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 iulie, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBolea: Condițiile de acordare a ajutorului pentru fermieri vor fi simplificate

Bolea: Condițiile de acordare a ajutorului pentru fermieri vor fi simplificate

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Procesul de depunere a dosarelor pentru acordarea ajutorului fermierilor afectați de crize va fi simplificat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern, notează radiomoldova.md.

Scopul este de a reduce birocrația și de a facilita accesul mai rapid al fermierilor la resursele financiare, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

„Această intervenție are ca scop simplificarea procesului de evaluare a dosarului și eficientizarea atribuțiilor autorităților publice. Se propune reducerea birocrației la acordarea ajutorului de către AIPA. Obiectivul principal este diminuarea numărului de documente necesare și simplificarea semnificativă a proceselor, cu rezultatul direct al transferului fondurilor alocate pentru ajutorul fermierilor afectați până la încheierea anului bugetar”, a declarat Vladimir Bolea.

Amintim că primele 118 milioane de lei din cele 200 de milioane alocate de Guvern fermierilor afectați de crize au ajuns în conturile a circa 960 de fermieri micro și mici.

‹ adv ›

Procesul de achitare a ajutorului financiar a început pe data de 17 noiembrie și va fi asigurat de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură până la sfârșitul acestei săptămâni.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›