‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
33.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA: Moldova va beneficia în continuare de suportul UE în dezvoltarea sectorului agricol

MAIA: Moldova va beneficia în continuare de suportul UE în dezvoltarea sectorului agricol

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Vicepremierul Vladimir Bolea a avut la Roma, o întrevedere cu Reprezentantul UE la FAO, Alexandra Valkenburg și cu Leonard Mizzi, șeful Secției pentru sistemele agri-food și pescuit din cadrul Directoratului General pentru Parteneriate Internaționale al Comisiei Europene.

Discuțiile s-au concentrat pe mai multe teme strategice pentru dezvoltarea agriculturii și zonelor rurale din țara noastră.

Unul dintre punctele principale ale discuției a fost dezvoltarea satelor moldovenești, un domeniu în care Uniunea Europeană politici eficiente.

‹ adv ›

În context, au fost abordate aspecte legate de Camerele Agricole și rolul lor în sprijinirea fermierilor, o practică reușită în multe state membre ale UE.

De asemenea, un subiect de interes major a fost promovarea fructelor moldovenești pe piețele externe, inclusiv în statele UE.

Exporturile de mere, prune, struguri, cireșe și căpșuni au fost discutate pe larg.

‹ adv ›

Reprezentanții Uniunii Europene și-au reiterat suportul pentru Republica Moldova în toate aceste domenii, subliniind angajamentul continuu al UE pentru susținerea și dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›