luni, 15 iulie, 2024
37.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePrima semănătoare de precizie Equalizer prezentată în Moldova. Descoperă strategia LEMKEN

Prima semănătoare de precizie Equalizer prezentată în Moldova. Descoperă strategia LEMKEN

Recomandate

La începutul anului 2023, LEMKEN, cunoscut ca producător de utilaje pentru agricultura convențională, a anunțat despre faptul că achiziționează specialistul în tehnologia de semănat Equalizer – companie fondată de fermieri la începutul anilor 2000.

Astfel, LEMKEN și-a extins semnificativ portofoliul de produse în domeniul tehnologiei de semănat, punând, în premieră, accentul pe o perturbare minimă a solului, integrând și sistemul No-till.

Semănătoarea de precizie Equalizer – complement ideal pentru deschiderea de noi piețe

Gama de produse Equalizer include semănători de precizie cu până la 36 de rânduri, cu o lățime de lucru de până la 24 de metri. Pe 17 mai, în premieră, semănătoarea de precizie Equalizer a fost prezentată fermierilor din Moldova.

semanatoare equalizer

Cu o varietate de configurări a buncărului, dotată cu sistemul Precision Planting – controlul procesului de însămânțare în timp real pe orice tip de sol și alte tehnologii integrate semănătoarea poate fi numită unică în clasa ei.

La producerea cadrului semănătorii a fost utilizat oțelul suedez – apreciat în întreaga lume datorită faptului că este cu aproximativ 50% mai ușor.

Oțelul structural de înaltă rezistență Strength se află în centrul procesului de proiectare al semănătorii.

„Semănătoarea este concepută cu un cadru din oțel suedez din care la moment sunt făcute cele mai mari construcții metalice, datorită faptului că este rezistent și ușor. Acest lucru permite să avem un utilaj mai ușor, respectiv, se utilizează mai puțină energie, e necesară o putere mai mică de tractare, iar consumul de motorină este mai mic”, menționează Mihail Crocmazan, șeful departamentului tehnic Vadalex-Agro, dealer Lemken în Republica Moldova.

Buncărul pentru îngrășăminte combinate – lichide și solide, are un volum total de până la 6150 de litri, ceea ce o face semănătoarea cu cel mai mare buncăr pentru îngrășăminte din clasa ei.

Elementele de semănat sunt concepute pentru semănatul direct, dar construcția și dotările sunt adaptate pentru cernoziomuri – soluri grele și lipicioase – prima problemă a fermierilor în perioada de primăvară.

„Această semănătoare ne oferă posibilitatea să intrăm în teren chiar dacă solul e încă ud. Avem asigurat controlul presiunii fiecărei secții la semănat cu sistemul hidraulic DeltaForce”.

Sistemul digital de control al semănatului cuprinde un monitor ce înregistrează toate datele din timpul semănatului și le oferă operatorului. Totodată, le poate transmite la distanță pe monitorul agronomului sau fermierului.

„Astfel, în timp real, arată toate aspectele semănătorii, cum ar fi presiunea aerului, uleiului, norma de semănat – încorporează a câte două semințe sau niciuna, verifică îngrășămintele lichide, solide, microgranulele.

La fel, este asigurat controlul secțiilor de semănat, evitând suprapunerile.

Senzor de determinare instantă a a stării solului

O tehnologie unică, la moment, integrată în semănătoarea Equalizer este aceea că dispune de un senzor care în timp real măsoară temperatura, umiditatea, partea organică și detectarea rămășițelor vegetale în linia de semănat.

În plus, în cadrul semănătorii prezentate a fost integrat modulul FieldView de la Bayer.

Semănătoarea Equalizer este disponibilă în 8, 12, 16, 24 și 32 de rânduri. În Moldova, primele două semănători importate sunt de 8 și 16 rânduri, destinate culturilor prășitoare.

equalizer moldova

Datorită achiziției, LEMKEN va putea integra în noile semănători o serie de inovații No-till pe care le are disponibile, astfel că noutățile la acest capitol încă urmează.

Pentru mai multe detalii, solicitați informații de la consultanții Vadalex-Agro.  

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale