‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAsociațiile cu profil agricol au avut discuții cu Cristina Gherasimov despre pregătirea pentru aderarea...

Asociațiile cu profil agricol au avut discuții cu Cristina Gherasimov despre pregătirea pentru aderarea la UE

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Contribuțiile esențiale ale asociațiilor de profil agricol la dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și rolul important pe care acestea îl joacă în pregătirea pentru aderarea la UE, au fost subiectele discutate cu viceprim-ministra Cristina Gherasimov și echipa MAIA.

Asociațiile au fost informate despre progresul atins în procesul de aderare la UE, fiind evidențiate realizările și recomandările rămase de îndeplinit.

De asemenea, au fost discutate modalitățile de colaborare și coordonare pentru a asigura îndeplinirea criteriilor necesare.

‹ adv ›

Cristina Gherasimov a explicat ce presupune procesul de aderare, unde ne aflăm acum și la ce avem de lucrat în acest demers: 

„Asociațiile de fermieri sunt foarte importante în procesele de radiografiere a sectorului, de acumulare a datelor și de completare a chestionarelor relevante.

Guvernul lucrează intens pentru atragerea fondurilor europene care să ajute la modernizarea sectorului agricol.

Vom implica și experți din țările membre cu tradiții în domeniul agriculturii, care să contribuie, prin experiența și cunoștințele lor, la preluarea bunelor practici europene de către agricultorii noștri.”

Vicepremierul Vladimir Bolea a subliniat:

„Aderarea la Uniunea Europeană reprezintă o prioritate pentru țara noastră și suntem hotărâți să facem tot posibilul pentru a atinge acest obiectiv.

În context, colaborarea și dialogul cu toți actorii implicați sunt esențiale. Vă invit să lucrăm împreună pentru a asigura un viitor prosper pentru agricultură și pentru întreaga țară.”

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›