luni, 15 iulie, 2024
37.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeRecoltare publică: Doi hibrizi de rapiță Pioneer cu recolte de peste 5 tone/ha

Recoltare publică: Doi hibrizi de rapiță Pioneer cu recolte de peste 5 tone/ha

Recomandate

PT303 Protector Sclerotinia și PT298, PT314, PT315 – YieldMAX sunt hibrizii de rapiță Pioneer, Corteva disponibili fermierilor în noua campanie de semănat.

Cu soluții atât pentru tehnologii intensive cât și mai puțin pretabile de producere, Corteva prezintă potențialul hibrizilor în diferite zone ale țării.

De această dată, am participat la Corteva Harvest Day la Varnița, unde în cadrul GȚ Jardețchi Dorin a fost realizată recoltarea publică a hibrizilor PT303 și PT314.

Detalii despre platforma de rapiță Corteva:

  • Premergător: grâu
  • Înființarea culturii: sfârșitul lunii august
  • Tratament sămânță: Lumiposa
  • Fertilizare: 300 kg/ha NPK la semănat
  • Erbicidare: Galera™ Super + erbicid graminicid, Slash™ EC
  • Stimulatori: Utrisha™ N
  • Fertilizanți: Kinsidro™ Nutri, BioForge, Keylate B.
  • Irigări, în funcție de necesitatea culturii
  • Aplicări de fungicide și regulatori de creștere în funcție de necesitate.
portofoliu rapita corteva

Hibrizii Pioneer sunt performanți, de ultimă generație. Au o rezistență foarte bună la scuturare, după recoltare, practic, pierderile de boabe sunt minime, astfel pot spune că au o genetică corectă. Calitatea semințelor e foarte bună, am avut o răsărire uniformă. Acest lucru este valabil pentru toată genetica Corteva. Astfel, pe toate câmpurile cultivăm hibrizi Corteva, dar și utilizăm produsele pe care le are compania, ne-a relatat Dorin Jardețchi.

dorin jardețchi fermier

Cu o recoltă de 5057 kg/ha pentru PT314 și 5112 kg/ha oferite de PT303 la umiditatea standard, hibrizii de rapiță au fost apreciați pentru rezultatele oferite.

oleg nistiriuc

„În orice fermă recomandăm fermierilor să cultive minim doi hibrizi, deoarece condițiile sunt tot mai imprevizibile. PT303 și PT315 sunt hibrizi intensivi, iar PT298 și PT314 se potrivesc și pentru condiții mai puțin bune de cultivare. Recolte maxime pot fi atinse doar atunci când culturii i se asigură condiții corespunzătoare. De aceea, nu trebuie neglijate aspectele tehnologice, tratamentele sau fertilizarea culturii.

Acest lucru este confirmat și de Dorin Jardețchi, care menționează că aplicarea la timp a produselor îi ajută să prevină problemele.

„Din toamnă, datorită tratamentului sămânță cu Lumiposa, am prevenit pagubele produse de dăunători și am avut plante sănătoase. Primăvara, am realizat două fertilizări cu îngrășăminte azot, am aplicat BioForge, Keylate B, înainte de înflorire, pentru a suplini necesarul de bor. În plus, primăvara am aplicat un regulator de creștere, apoi am realizat tratamente cu fungicide și insecticide, la necesitate. De rezultate suntem mulțumiți”.

V-ar putea plăcea și articolul Hibridul de rapiță PT303 – recoltă de 4160 kg/ha la Drochia.

În toate platformele a fost aplicată tehnologia Corteva, cum ar fi tratament sămânță Lumiposa, erbicidele Galera™ Super, Slash™ EC, gama de produse Stoller (Keylate B pentru aportul necesar de bor, Harbest, StarterMn, Utrisha™ N), dar și s-a ținut cont de recomandările experților noștri. În acest mod, se creează sinergia necesară pentru obținerea recoltelor foarte bune”, specifică Oleg Nistiriuc, Country Representative Seeds & Crop Protection Corteva.

Pentru mai multe detalii, accesați corteva.md.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale