‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 15 iulie, 2024
37.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgroMeteo: Meteorologii au emis Cod portocaliu de caniculă

AgroMeteo: Meteorologii au emis Cod portocaliu de caniculă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat astăzi Cod portocaliu de caniculă în mare parte a teritoriului ţării, valabil pentru perioada 10-16 iulie, notează MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia a câteva raioane din regiunea de nord, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 36-39 grade Celsius.

În raioanele Briceni, Soroca, Donduşeni, Drochia, Râşcani, Glodeni şi Ocniţa rămâne Cod galben, iar temperatura maximă a aerului  va atinge valori de +33..+35°C.

‹ adv ›

Totodată, până la 15 iulie, în ţară se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

De asemenea, în condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții.

În caz de Cod portocaliu, condiţiile meteorologice prezintă pericol real, fiind prognozate fenomene periculoase de intensitate mare (vijelie, averse, descărcări electrice, grindină, caniculă, risc de inundaţii etc.), care pot influenţa negativ activităţile socio-economice şi pot cauza daune materiale substanţiale şi victime omeneşti. 

‹ adv ›

De asemenea, medicii avertizează populaţia, în special bolnavii cu boli cronice, persoanele în vârstă, femeile însărcinate şi copiii să evite expunerea la soare în orele cu temperaturi toride.

Este recomandat să nu fie neglijată hidratarea, fiind exclusă consumarea băuturilor alcoolice.

La rândul lor, inspectorii sanitar-veterinari amintesc despre riscul toxinfecţiilor alimentare care este mai sporit în zilele caniculare şi avertizează să fie respectate condiţiile de păstrare a produselor alimentare, mai ales a celor uşor alterabile.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›