‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 iulie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleADMA: 33 de tractoare Kubota și 2000 de tone de fertilizanți, oferite la preț...

ADMA: 33 de tractoare Kubota și 2000 de tone de fertilizanți, oferite la preț preferențial fermierilor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Astăzi, la sediul Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA), se desfășoară două evenimente importante care marchează pași semnificativi în sprijinirea agricultorilor din Moldova.

Lansarea oficială a proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”

În cadrul evenimentului, este lansat oficial proiectul „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”, care include distribuirea a aproximativ a 2000 de tone de fertilizanți NKP la preț preferențial.

maxim popov adma

„Astăzi, avem invitați aproximativ 70 de fermieri eligibili în cadrul proiectului, fermieri care au depus cerere începând cu luna decembrie 2023. În cadrul evenimentului, vor fi înmânate certificatele fermierilor eligibili pentru a procura în rate fertilizanți solizi în cadrul acordului de grant cu partea niponă, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei”, a menționat pentru Agrobiznes Maxim Popov, Director executiv ADMA.

Proiectul vizează producătorii agricoli care desfășoară activitate agricolă pe teritoriul ţării conform art. 3 din Legea nr. 71/2023 cu privire la subvenţionarea în agricultură şi mediul rural.

‹ adv ›
adma

Acesta are drept scop susținerea fermierilor mici și mijlocii afectați de scumpirile inputurilor (materialului semincer, fertilizanti, pesticide, etc.) prin oferirea unor soluții financiare accesibile la achiziționarea produselor de uz fitosanitar şi fertilizanţilor.

Transmiterea tractoarelor Kubota M6-131, proiectul MAME

33 de tractoare Kubota M6-131, achiziționate în cadrul proiectului „Modernizarea Tehnicii și Echipamentului Agricol” (MAME) vor fi transmise beneficiarilor la preț competitiv prin contracte de vânzare-cumpărare în rate.

adma

„Urmează să oferim primele șapte tractoare contractate în cadrul proiectului MAME. Ceilalți fermieri pot depune dosarul pentru a achiziționa tractoarele rămase, acestea fiind mai ieftine cu cel puțin 10 mii de euro comparativ cu oferta de pe piața locală. Astfel, vorbim de un suport esențial oferit fermierilor”.

Formularul de participare la program, disponibil pe acest link.

‹ adv ›

Amintim că, în cadrul ADMA sunt disponibile șapte proiecte în cadrul cărora fermieiri pot solicita suport. Detalii, pe acest link.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›