‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 29 august, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExpertiza OMSA apreciază eforturile Moldovei în consolidarea legislației veterinare

Expertiza OMSA apreciază eforturile Moldovei în consolidarea legislației veterinare

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În perioada 15-26 iulie 2024, Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OMSA) a realizat pentru prima dată o misiune de evaluare a performanței Serviciului Sanitar Veterinar din Republica Moldova.

Experții internaționali conduși de  Budimir Plavšić, șeful reprezentanței regionale pentru Europa, au apreciat eforturile Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) în consolidarea legislației veterinare, remarcând că este vorba de un proces continuu de fortificare a cadrului legislativ, transmite MOLDPRES.

Experții OMSA vor elabora un raport detaliat în termen de 60 de zile, prezentând atât punctele forte, cât și domeniile ce necesită îmbunătățiri.

‹ adv ›

Aceste recomandări vor fi esențiale pentru a stabili acțiunile ulterioare, care vor contribui la deschiderea unor noi oportunități de export pentru produsele de origine animală din Republica Moldova.

În timpul aflării în ţara noastră, experţii au identificat deja un punct forte – existența Colegiului Medicilor Veterinari care, de doi ani, reunește 580 de membri și joacă un rol esențial în susținerea profesiei veterinare.

Mai mult, sunt create facilități pentru tinerii medici veterinari, în special pentru cei care activează în mediul rural, unde necesitatea lor este mai acută.

‹ adv ›

Iurie Scripnic, secretar de stat la MAIA, a menţionat că multe realizări sunt obținute prin proiectele finanțate de Banca Mondială, printre care se numără consolidarea capacităților Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), modernizarea laboratoarelor veterinare, sprijinirea facultății de Medicină Veterinară, precum și inițierea construcției unei unități de procesare a subproduselor de origine animală.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›